Quantcast

Legendinis pastatas atgims dar šiemet?

Iš mirties taško juda senamiestyje, sklype Žvejų g. 2B, iki Antrojo pasaulinio karo stovėjusio pastato atstatymo klausimas. Po archeologinių kasinėjimų prabilta ir apie realius darbus.

Miesto rotušėje surengtas pasitarimas dėl Žvejų gatvėje netoli Biržos tilto esančio istorinio pastato atkūrimo.

Susitikime dalyvavo įvairių institucijų atstovai iš Kultūros paveldo departamento, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos, Klaipėdos savivaldybės atstovai, investuotojai bei projekto kūrėjai.

Praėjusio amžiaus pradžioje šioje vietoje savo atstovybę ir parduotuvę įkūrė Vokietijos batų siuvimo ir prekybos įmonė "Salamander". 1944-aisiais po rusų lėktuvų bombardavimo pastatas buvo apgadintas, o galutinai nugriautas 1947-aisiais.

Dabar tariamasi, kad žymus objektas būtų atkurtas taip, kad labiausiai primintų buvusįjį ir derėtų senamiesčio aplinkoje.

"Tarp buvusio kino teatro "Baltija" ir Dangės planuojama statyti pastatą. Šiai istorijai, jei neklystu, jau šešiolika metų ir pagaliau galima konstatuoti, kad visos procese dalyvaujančios institucijos mato šviesą tunelio gale", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Neseniai buvo atlikti du archeologiniai kasinėjimai, paskutinis patikslino vietos, kurioje stovėjo pastatas, koordinates. To reikalavo teisės aktai.

"Susiklosčius optimistiniam scenarijui, galbūt netgi metų pabaigoje toje teritorijoje galėtų prasidėti statybos procesas. Tai vadinamasis "Salamander" namas, kuris turi išskirtinę tiek istorinę, tiek urbanistinę svarbą miestui. Nuveiktas didelis darbas, atlikta daug tyrinėjimų, derinimų. Smagu, kad beveik unisonu tai pripažįsta ir visos institucijos, kurios šiaip jau labai retai sutaria", – atkreipė dėmesį meras.

Tad Klaipėdos savivaldybei belieka pakoreguoti miesto detalųjį planą.

"Savivaldybė tai padarys kiek įmanoma operatyviau, kad nebūtų prarasta nei viena diena, nei valanda. Tikiu, kad metų pabaigoje stebėdamas pro kabineto langą galėsiu atlikti statybų priežiūros misiją", – šmaikštavo V.Grubliauskas.

Pastatas vienos įmonės atstatomas privačiomis lėšomis, jame bus vystoma komercinė veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
Tie du issikise balkonai,tai kazkoks nesusipratimas.Cia jau iskarto uzprogramuotas konfliktas.Jeigu atstatinejate ,senamiestyje,istorini pastata,tai kam reikalinga ta kvaila improvizacija.

Vokas

Vokas portretas
Kaip butu galima zemes nusipirkti "Birzos" tilto rajone? Kur kreiptis? :)

Geriau tą

Geriau tą portretas
Baltijos knt turinčią šeimynėlę šantažuojančią visą miestą, tvarkykit.Įsigijo už pusdyke(gal tuometinę kainą įvardintumėt?:DD), sudegino ir dabar laiko neva užkonservave.Šokdina miesto valdžia na o mums dar karta parodo kokia ESAMA nauda iš buvusio ,,Dievo"ir gerovės Lietuvai nešėjo PRIVATIZAVIMO
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių