Quantcast

Ledo arenai uostamiestyje – žalia šviesa

Klaipėdos politikai pritarė sporto ir laisvalaikio komplekso, kuriame numatytos ir dvi ledo arenos, statyboms uostamiestyje. Tai pradžiugino apie pusę tūkstančio sportininkų. Jie, primindami apie savo problemas, miesto tarybos posėdžio išvakarėse prie savivaldybės surengė improvizuotą treniruotę.

Išvakarėse prie Klaipėdos savivaldybės Liepų gatvėje susirinko ledo ritulio ir dailiojo čiuožimo atstovai.

Susirinkusieji norėjo atkreipti politikų dėmesį į tai, kad ilgus metus yra priversti treniruotis prekybos centro ledo arenoje.

Šalia savivaldybės durų buvo surengta inscenizuota vaikų treniruotė.

Klaipėdos ledo ritulio mokyklos "Katas" vadovas Eduardas Pavlikovas teigė, kad visi norintieji sportuoti privačioje ledo arenoje nebetelpa.

"Vien tik vaikų yra beveik 400. Plius dar yra suaugusiųjų, jie vakarais, net naktimis treniruojasi ir tikrai jiems vietos taip pat nepakanka", – kalbėjo E.Pavlikovas.

Dailiojo čiuožimo klubo "Speigas" vadovė Edita Dvarionienė irgi patvirtino, kad prekybos centre treniruojasi nuo jo atidarymo dienos.

Todėl esą daugiafunkcis sporto centras, kuris būtų pritaikytas profesionalioms žiemos sporto rungtynėms su žiūrovais, Klaipėdoje tiesiog būtinas.

Sportininkai prie savivaldybės susirinko ne šiaip sau, nes jau kitą dieną posėdžiavo miesto taryba ir po ilgų diskusijų, balsų dauguma svarstė koncesijos sutartį dėl sporto ir laisvalaikio komplekso, kuriame numatytos ir dvi ledo arenos, statybos.

Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Eduardas Simokaitis politikams pristatė koncesijos sutarties projektą, kuris savivaldybei per 25 metus kainuotų apie 44 mln. eurų.

Numatoma ledo arena atitiktų visus tarptautinius standartus, joje turėtų tilpti ne mažiau kaip 650 žiūrovų vietų.

Klaipėdos politikai pritarė tokiems planams.

Jeigu koncesininkas, pasiryžęs statyti šį kompleksą, sutiks su ta pačia kaina, kurią pats siūlė pernai rugsėjį ir pabrėžė, kad ji galios tik iki 2021 m. pabaigos, istorinis projektas pagaliau pajudės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veliki trener Kancleris

Veliki trener Kancleris portretas
Bizniuka suka iš vaikų tėvelių. suvarė į mitingą :) Juokingi visi tie ledo ritulio būreliai.

Rimtai?

Rimtai? portretas
apie pusę tūkstančio sportininkų. - kuriame numatytos ir dvi ledo arenos...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių