Quantcast

LED juostų remontas užtruko

Prieš pusmetį intensyvioje Liepų ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje, ties dviejomis pėsčiųjų perėjomis, grindinyje įrengtos visą parą šviečiančios juostos, kurios jau trečią savaitę neveikia.

Savivaldybės atstovų teigimu, tikimasi, jog po Joninių gedimas pagaliau bus pašalintas.

Dar birželio pradžioje pastebėta, kad miesto centre, ties pėsčiųjų perėjomis šviečiančios LED juostos švyti nebe taip intensyviai. Netrukus jos ir visai užgeso.

Ši naujovė atkartodavo šviesoforų signalus ir yra skirta papildomam pėsčiųjų saugumui.

Juostos buvo išjungtos prieš maždaug tris savaites. Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės teigimu, taip nuspręsta padaryti, nes išsiaiškinta, kodėl juostos švytėjo neryškiai.

"Per didžiąsias liūtis sudrėko laidai. Teko atjungti visas juostas, nes jos sinchronizuotos su šviesoforais. Ir kol jas sutvarkys, kad nesugadintų šviesoforų, LED juostos neveiks", – teigė I.Šakalienė.

Šį gedimą rangovai žadėjo pašalinti iki birželio 10 d., tačiau tai nepadaryta iki šiol.

"Šią savaitę jau turi pagaminti naujas juostas. Kada jos ims šviesti, negaliu pasakyti, nes pradžioje jos turi būti testuojamos. Tai gali užtrukti kelias dienas. Norėčiau tikėti, kad po Joninių viskas bus sutvarkyta, bet už kitus garantuoti irgi negaliu", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciūtė.

Tai – eksperimentinis projektas. Ši iš užsienio nusižiūrėta naujovė – keturių LED juostų projektavimas, montavimas ir įranga miestui kainavo 14 tūkst. eurų.

Šviečiančių juostų spalva sutampa su tuo metu degančiu šviesoforo signalu.

Tad, pamatę raudoną šviesą ant grindinio, pėstieji spontaniškai turėtų stabtelėti.

Ši sistema įrengta vienoje judriausių ir pavojingiausių uostamiesčio sankryžų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trys studentai ir vienas elektrikas

Trys studentai ir vienas elektrikas portretas
Tas juostas būtų sulipdę per savaitę už 1 k€. Na, dar pačias juostas nupirkti Lemonoje (ne pati pigiausia firma, užtat čia ir dabar!) ir sumokėti mokesčius, suma sumarum - 2 k€, už viską. Likusius galėtut pasidalinti su ponais ir pragerti per Jonines arba pasilikti remontams, jo bet kuriuo atveju prireiks.

Stebuklai

Stebuklai portretas
uztruko apiat Šakalienė

Butu idomu

Butu idomu portretas
Pamatyti saskaitas:) ir sužinoti kas tie rangovai, draugai gimines? Mieste atsirado žiurkiu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių