Quantcast

LCC pralaimėjo po atkaklios kovos

Uostamiestyje vietos LCC tarptautinis universitetas (LCC) priėmė Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) krepšininkus ir pralaimėjo jiems po atkaklios kovos rezultatu 70:87 (27:13, 19:26, 16:22, 8:26).

Rungtynes šeimininkai pradėjo L.Mineikos tritaškiu paskutiniąją pirmosios atakos sekundę, o netrukus jau pirmavo 5:0. Kėlinio viduryje po greitos LCC atakos skirtumas išaugo iki 7 taškų, o po J.Mulambos metimo iš vidutinio nuotolio skirtumas padidėjo iki 14:5. Juodaodis klaipėdiečių vidurio puolėjas įsismagino ir pelnė keturis taškus iš eilės ir jau 24:9 pirmavo LCC.

VPU krepšininkai klimpo gerai organizuotoje gynyboje ir kelio link krepšio niekaip nerado vilniečių lyderiai N.Strazdauskas, M.Reminas ir J.Jurgo.  VPU nerezultatyvių atakų košmaras tęsėsi iki pat pirmojo ketvirčio pabaigos, o po I.Fall tritaškio šeimininkai pirmavo jau 27:11. Po pirmojo ketvirčio - 27:13.

Antrasis kėlinys prasidėjo VPU spurtu. LCC komandos treneriai leido pailsėti vieninteliam centro puolėjui J.Mulambai ir svečiai pasinaudoję skylėmis po varžovų krepšiu šoktelėjo į priekį 7:0. Tačiau LCC tuoj pat atsakė 5 sausais taškais ir susigrąžino dviženklę persvarą - 34:21. Į aikštelę grįžus J.Mulambai šeimininkų reikalai po krepšiu pasitaisė ir po vidurio puolėjo dėjimo - 40:29. Pagaliau iš toli pataikyti pradėjo ir pedagogai, kurie sušvelnino atsilikimą iki 40:32. Vis dėlto, akivaizdus LCC lyderis J.Mulamba tris kartus iš eilės vienos atakos metu blokuoja varžovų metimus, dvi greitos atakos ir kėlinio pabaigoje LCC vėl pirmauja 12 taškų skirtumu. Iki didžiosios pertraukos likus trims sekundėms tritaškį pataikė M.Reminas ir komandos išėjo ilsėtis esant rezultatui 46:39.

Trečiajame ketvirtyje abi komandos dvi su puse minutės negalėjo pelnyti taškų, o pirmieji tylą nutraukė VPU krepšininkai, kurie pelnė 4 iš eilės taškus - 46:43. Ketvirčio viduryje ekipos jau buvo greta viena kitos - 52:48, tačiau iniciatyvos vėl ėmėsi J.Mulamba, po kurio dėjimo su baudos taikliu metimu LCC atitrūko 7 taškais, o po dar dviejų iš eilės rezultatyvių atakų šeimininkai priekyje jau 60:48. Po svečių minutės pertraukėlės VPU krepšininkai pelnė 7 taškus be atsako priartėdami prie šeimininkų per dviejų metimų atstumą. Netrukus 3 taškus pelnė M.Reminas ir jau tik 60:58. LCC atsakė 2 taškais, tačiau J.Jurgo iš 9 metrų kartu su sirena pelnė 3 taškus iš sušvelnino skirtumą iki minimumo.

Sužaidus 7 sekundes ketvirtajame ketvirtyje po M.Remino baudos metimų tašku priekyje jau buvo vilniečiai. Ant atsarginių suolelio pailsėti atsisėdo J.Mulamba, o svečiai vėl pasinaudojo ūgio pranašumu ir po tritaškio bei  N.Strazdausko 2 taškų pirmavo 70:65. Šeimininkams nepadėjo nė minutės pertraukėlė, po kurios VPU ir toliau didino skirtumą - 76:67.

Netrukus J.Jurgo drąsiai veržėsi pro J.Mulambą ir po puolėjo 2 taškų su pražanga jau VPU pirmavo dviženkliu skirtumu 79:67. Iki rungtynių pabaigos likus  minutėms į krepšį „kala“ J.Jurgo ir rungtynių nugalėtojas tapo aiškus. LCC krepšininkai nuleido rankas ir leido varžovams dar labiau padidinti skirtumą. Rungtynes rezultatu 87:70 laimėjo VPU.

„Trečiojo ketvirčio pabaigoje, kai dar pirmavome 12 taškų skirtumu, žaidėjai keturis kartus netaikliai atakavo nuo trijų taškų linijos, o varžovai atakas pavertė taškais ir rungtynės prasidėjo iš naujo. Paskutiniajame ketvirtyje jauni žaidėjai nesusitvarkė  su psichologija ir labiau patyrę varžovai nesunkiai mus sudorojo“ - po dvikovos sakė LCC vyr. treneris S.Hollowell.

„Pavyko suaktyvinti gynybą ir varžovų lyderis J.Mulamba sunkiai rado kelią krepšio link. Be to, svarbiu momentu pataikėme kelis tritaškius iš eilės ir žaidėjai pajuto žaidimo skonį. Ketvirtajame ketvirtyje viskas buvo taip kaip ir norėjosi“ - džiaugėsi VPU vyr. treneris A.Šatas.


Šiame straipsnyje: LCCVPU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių