Quantcast

Laukžemės tvenkinyje – naujos taisyklės

Klaipėdos krašto žvejams nuo šiol kitaip teks elgtis Laukžemės (Eketės) tvenkinyje. Nuo spalio šis telkinys tapo licencijuotos žvejybos tvenkiniu.

Žvejoti – tik su licencija

Prieš keletą metų šio tvenkinio atgaivinimo ir sutvarkymo darbų ėmėsi Klaipėdos rajono žvejų asociacija, kuri siekė, kad tvenkiniui būtų suteiktas tam tikras statusas.

"Nuo šiol čia galios taisyklė – pagavai, paleisk. Įsigalioja ir naujos licencijų įsigijimo tvarkos. Bilietų kaina skiriasi dėl tam tikrų taisyklių tvenkinio viduje. Tvenkinyje bus sužymėti sektoriai kuriuose galios žvejyba tik su licencija, kurią įsigyti bus galima tik per ALIS (Aplinkos leidimų išdavimo sistema), taip tai licenciją bus galima įsigyti ir "Perlo" terminaluose", – paaiškino Tomas Navalinskas, Klaipėdos rajono žvejų asociacijos valdybos narys.

Nuo šiol čia galios taisyklė – pagavai, paleisk.

Bus trys žvejybos tipai nuo kranto, tačiau galios ir kelios vidaus taisyklės tiems, kurie žvejoja iš valčių.

Susimokėjęs 14 eurų mokestį, žvejys galės žvejoti visą parą, tačiau vieną žuvį jis galės pasiimti su savimi.

Sumokėjus penkių eurų mokestį žvejai galės žvejoti visą parą, bet turės paleisti sugautas žuvis.

Tomas Navalinskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Galios rezervacija

Trečia žvejybos rūšis – pagal išankstinę registraciją.

"Tam, kad žvejys, atvažiavęs iš kito Lietuvos krašto, tikrai rastų vietą žvejybai, siūlysime jam rezervuoti norimą sektorių. Bus tinklalapyje programėlė, kurioje bus galima rezervuoti sektorių. Bet paprašysime susimokėti avansu, ir vieta bus rezervuota. Tai kainuos tiek pat – penkis eurus. Visi kiti žvejai, atvykę žvejoti, renkasi bet kurią vietą, kur nėra lentelės "rezervuota", – patikslino T.Navalinskas.

Žvejyba draudžiama nuo Eketės piliakalnio pusės. Bet šalia piliakalnio esančia pakrante galės praeiti spiningautojai, kurie paprastai nuolat juda krantu ir nestoviniuoja vienoje vietoje.

"Piliakalnį saugome. Nenorime, kad automobiliai būtų statomi ir kad būtų šiukšlinama", – perspėjo T.Navalinskas.

Grės baudos

Nuo sodų bendrijų pusės jokių apribojimų nebus.

"Išlygas turės sodų bendrijų nariai. Ten sodininkai yra pasistatę lieptelį. Mes jį puikiai matome, jokių apribojimų ten nėra", – kalbėjo T.Navalinskas.

Tvenkinyje draudžiama žvejyba gyva žuvele ar jos gabaliuku

Tvenkinyje draudžiama velkiauti, spiningauti galima dreifuojant valčiai arba iš inkaruotos valties.

Tvenkinyje draudžiama gaudyti senovine sistemėle, kuri vadinama "Karoso žudiku". Tai yra trijų kabliukų su šėryklėlėmis sistema, kurios gale yra tvirtinamas polistireno gabaliukas. Kabliukai plaukia paviršiumi, ir visi trys gali įkabinti žuvį įvairiose jos vietose – nugaroje, šone, pilve. Tai toks kruvinas žvejojimo būdas, brakonieriškas. Sistemėlę sugalvojo ukrainiečiai", – pasakojo T.Navalinskas.

Tvenkinyje žūklaujant, nebus galima turėti daigiau nei keturių žvejybos įrankių.

"Per žiemą, iki pavasario, įrengsime 50–60 sektorių, išankstinei rezervacijai bus skirta 14 sektorių. Žvejybos sezonas baigiasi, tad pavasariui bus pagamintos lentelės, informacinis stendas, sužymėti sektoriai", – paaiškino T.Navalinskas.

Žvejyba be bilieto užtraukia baudą nuo 86 iki 176 eurų su įrankių konfiskavimu.

Klaipėdos rajono žvejų asociacijos nariai neseniai Laukžemės tvenkinį įžuvino. Atvežta per 2 tūkst. starkiukų. Netrukus bus paleista lydekų, karpių ir lynų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė  portretas
Žmonės moka pinigus, bet pasiimti pagautos žuvies negali. Absurdas każkoks. Negi su meškere visas žuvis išgaudysi? Lupikautojai prakeikti. Svarbu tik pinigų prisiplėšti, ar ne?

Klaipeda

Klaipeda portretas
Tvenkinys, kuris anksčiau priklausė visiems piliečiams, dabar yra prichvatizuotas keleto apsukrių parazitų "verslininkų". Kas jūs tokie, ar tą tvenkinį patys išsikasėt ? Tikiuosi, kad dar ateis tokia diena, kai żmonės jums išspardys šiknas.

nesakysiu

nesakysiu portretas
Jus karpininkai issikasti savo telkinius ir padiktuokite savo sąlygas ten ir bejusu buvo gerai buvo tuos zuvies ir ilsejomes super gerai o del izuvinimo valstybe turi tai pasirūpinti
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių