Quantcast

A. Latakas: greitai nukreipti krovinius į kitus uostus neįmanoma

Aliaksandrui Lukašenkai pagrasinus nukreipti baltarusiškus krovinius iš Klaipėdos į kitus jūrų uostus, taip atsakant į svarstomas Vilniaus sankcijas Minskui, Klaipėdos uosto vadovas Algis Latakas teigia, kad artimiausiu metu tai nebūtų įmanoma.

Tačiau A. Latakas sako, jog ilgainiui, jei bus toks politinis sprendimas, Baltarusija galėtų pasukti krovinius per Latvijos ar Rusijos uostus.  

„Žinoma, politiškai tai gali įvykti, bet bet kokiu atveju logikai nelieka jokios vietos. Žiūrint ekonomiškai ir į tai, kokius krovinius Baltarusija veža per Klaipėdos uostą, artimoje ateityje tai negalėtų įvykti, nes tam reikia techninių parametrų, sudėliotos logistikos grandinės, specializuotų terminalų, viso įdirbio“, – BNS sakė A. Latakas.

Anot jo, Latvija galbūt galėtų greitai perimti baltarusiškus krovinius, ir šis kelias būtų ekonomiškai patraukliausias Minskui.

„Kažkada tie kroviniai per Latviją važiavo – tos pačios trąšos važiavo per Ventspilį ir Rygą, ir jie tas galimybes šiokias tokias turi, bet jiems reikėtų pasiruošti. Sunku prognozuoti, kiek laiko užtruktų, jeigu jie turėtų kažkokį panašų kontraktą, jei mestų visas jėgas tam, nes tai dideli pinigai, įvertinant ir geležinkelius, ir kitką“, – kalbėjo uosto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Ne, mes atsiimsime atgal Karaliauciu isgrusdami atgal is ten rusus i Rosija. Gyvuliniuose vagonuose kaip pridera.

Anonimas

Anonimas portretas
Po pusmečio galėsit grąžinti Mėmelį vokiečiams. Kas iš uosto be darbo ir laivų ? Teks ir mums skubiai perrinkti kažką vietoj Nausėdos...

Merfio dėsnis

Merfio dėsnis portretas
Viskas visada juda nuo blogo link blogesnio, nors jums taip neatrodo. Rusai seniai nurodė Batkai, kad, eksportuojant krovinius per Baltijos šalių uostus, už rusų suteiktas subsidijas baltarusiams, priešas rengia politines diversijas kaip prieš Rusiją, taip ir Baltarusiją. Gaunasi absurdiška situacija- patys duoda virvę, kad su ja pakartų. Čia ne ekonominis klausimas, čia karas. Karas tik prasideda. Rusai jau pasiruošė nutraukti dujų ir elektros tranzitą į Kaliningradą ir kai tik Baltijos tigrai susitars dėl Astravo, bus pretekstas juos atjungti nuo BRELL.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių