Quantcast

Lapų valytojai erzina gyventojus

Tvarkdariai miesto gatvėse jau pradėjo kuopti nukritusius medžių lapus. Dėl darbų kyla ir gyventojų nepasitenkinimas. Klaipėdiečiai skundžiasi, kad lapai valomi anksti, o kylantis triukšmas jiems trukdo išsimiegoti.

Tvarkdariai miesto gatvėse jau pradėjo kuopti nukritusius medžių lapus. Dėl darbų kyla ir gyventojų nepasitenkinimas. Klaipėdiečiai skundžiasi, kad lapai valomi anksti, o kylantis triukšmas jiems trukdo išsimiegoti.

Pasak įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktoriaus Gedimino Valašino, lapai kol kas valomi tik gatvėse, pėsčiųjų takuose. Nenorima, kad jie priliptų prie dangos ir taptų slidu.

Parkuose, skveruose lapai dar nėra grėbiami. Tradiciškai laukiama, kol jų prikris daugiau. Taip darbai organizuojami kasmet.

„Dar tik šių darbų pradžia. Lapai po truputį krenta. Reikia stipresnio vėjo, kad visus nupūstų nuo medžių. Lapus pučiame, šluojame, siurbiame, o paskui išvežame“, – kalbėjo vadovas.

Kol kas gatvėse surinkti lapai laikomi valytojų – įmonės „Klaipėdos želdiniai“ – teritorijoje. Vėliau jie bus vežami į biodegraduojančių ir žaliųjų atliekų aikštelę.

„Kol lapai yra sausi, mes galime tai leisti. Kai pradės lyti, jie sušlaps ir taps sunkūs. Į aikštelę nebevešime. Tai kainuoja daug, o daugiausia atgabentume vandenį. Tad vežti vandens neapsimoka. Iš šių lapų darysime kompostą“, – pasakojo direktorius.

Kompostas vėliau sugrįžta į miestą. Jis naudojamas gėlynams, sodinant medžius.

Kai kurie žmonės skundžiasi, kad lapų valytojų naudojama technika kelia triukšmą. Kadangi darbai atliekami gana anksti, gyventojai tvirtina, jog negali išsimiegoti.

G.Valašinas pripažino, kad girdėjo tokių nusiskundimų. Jis atkreipė dėmesį, jog problemų kyla ir dėl žmogiškojo faktoriaus.

„Sakome darbuotojams, kad anksti rytą jie geriau dirbtų toliau nuo gyvenamųjų namų. Tačiau, matyt, ne visada paklauso. Mes turime dirbti savo darbą. Juk ne specialiai įrangą burzginame. Mieste triukšmo yra visada. Jo nepavyks išvengti. Prašome gyventojų supratingumo. Juk ne kasdien pučia tuos lapus“, – komentavo direktorius.

Pasak vadovo, darbai organizuojami pagal situaciją: „Būna, nušluojame, o po kelių valandų vėl prikrenta, tačiau dabar toks metas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
O kam tuos lapus perpūtinėti iš vienos vietos i kitą, jei bent juos siurbtų, būtų gerai. Geriausiai būtų jei grėbtų, kai anksčiau. O kai nebūna lapų tai žemes ir šiūkšles pūtinėja be reikalo, triukšmą ir dulkes tik kelia...

AD

AD portretas
visiškai sutinku su ddd ,musu zmones visai sukvailejo, ka kas bedarytu viskas negerai,tai eikit jus nepatenkinti šūdžiai ir padarykit taip kad viskas butu gerai...

Asta

Asta portretas
Dulkes kelia į orą ir tiek. Juokingai atrodo tas pūtinėjimas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių