Quantcast

Lakūnų treniruotės išgąsdino palangiškius: prižadino naikintuvų keliamas triukšmas

Šį savaitgalį, be klaipėdiečius iš lovų išvertusių sirenų, pajūryje buvo ir daugiau įvykių, ne vienam įvariusių baimės.

Šeštadienį Palangoje dangų raižė naikintuvai.

"Ryte išgirdau vieno naikintuvo garsą. Po minutės ar dviejų pasigirdo antrojo karinio lėktuvo gausmas. Galvoje šmėkštelėjo mintis – prasidėjo karas. Intuityviai ėmiau laukti pasigirstančio sprogimo. Ir tai – ne juokai. Jei žmogus nežino, kas dedasi, jis pagalvoja apie tai, kas yra blogiausia. Įdomi situacija. Kitą dieną "Klaipėdos" portale skaičiau žinutę apie įsijungusias sirenas, pasijutau labai keistai. Kaip supratau, niekas taip ir negalėjo paaiškinti, kodėl jos kaukė", – pasakojo palangiškė Loreta.

Palangai – tai nieko naujo. Dažnai taip būna.

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės vadas pulkininkas leitenantas Antanas Matutis, išgirdęs žurnalistų klausimą apie pajūrio oro erdvę skrodusius naikintuvus, iš karto suprato emocinį klausimo foną.

"Taip, teko girdėti apie jūsų sirenas uostamiestyje", – sakė A. Matutis.

Paklausus, ko į pajūrį iš Šiaulių aviacijos bazės skrido šalies oro erdvę saugantys naikintuvai, A. Matutis suskubo raminti gyventojus.

Antanas Matutis / KAM nuotr.

"Ne, nei pažeidėjų, nei kitų orlaivių neteko lydėti. Tai buvo lakūnų treniruotės. Jie numatytu režimu skrido iki Palangos oro uosto, kuris yra atsarginis, jei to prireiktų dėl tam tikrų priežasčių. Atlikdami treniruočių skrydžius, pora naikintuvų prasuko pro Palangą ir grįžo atgal į Šiaulius. Palangai – tai nieko naujo. Dažnai taip būna. Įgulos keičiasi, atvyksta nauji lakūnai, jie turi susipažinti, ir tai yra natūralus mokomasis skrydis", – patikino A.Matutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Anonimas

to Anonimas portretas
O tau į psichuške vatini reiktu.

Keisti komentarai

Keisti komentarai portretas
Matosi kad piemenys rašinėja

Anonimas

Anonimas portretas
Butina zudyti NATO ir amerikosu okupantus.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių