Quantcast

Laivuose kapitonams teks rūpintis ir vaistinėlėmis

  • Teksto dydis:

Lietuvos laivuose bus aukščiausius pasaulio standartus atitinkanti su medicininiu aptarnavimu susieta tvarka.

Ji priimta įgyvendinant ES direktyvą dėl būtiniausių saugos ir sveikatos apsaugos reikalavimų, skirtų gerinti medicininį gydymą laivuose.

Lietuvos sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu patvirtinta tai, kas turi būti laivų, kurie, plaukioja su Lietuvos vėliava vaistinėlėse ir kaip kontroliuojamas vaistinėlių užpildymas.

Laivuose nebėra gydytojų, todėl už vaistinėlių komplektavimą atsako patys laivavedžiai. Jie privalės nuolat sekti, ar laivo vaistinėlėje nėra vaistų su pasibaigusiais terminais.

Laivai privalo turėti ir medicinos priemonių atsargas.

Taip pat papildyta ir Lietuvos higienos norma, kuri susieta su laivais. Papildyta norma dėl geriamo vandens laivuose, privalomos pirmosios pagalbos, jau minėtų laivų vaistinėlių ir vaistų atsargų laivuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neptunas

Neptunas  portretas
Geriausias pavizdys uzima postus prastumti kurie nesiorentuoja darbo specifikoje, prisispauzdine diplomu ir rekomendaciju bando ivedineti savo tvarka. Jau nuo 1994 didesniuose laivuose naikino jau nekalbant apie mazas igulas kur mediku visai nera. Uz vaistus atsako 2 kai kur 3 kapitono padejejas. po budejimo tikrina. Prakeikia gyvenima kai nera sarasu sudarytu . Kapitonas tik issiuncia sarasus uzsakymams.

Bandis

Bandis portretas
Ar ten, seime, kazin zino, kad mes jau nebe jurine valstybe, o valstybe prie juros? Ar kas pasodintas uz Lietuvos laivyno sunaikinima?

Kpt

Kpt portretas
Toks ispudis kad valdzia gyvena kitame pasaulyje. Seniai laive nebera medicinos darbuotojo. O uz sia veikla ir kontrole laivo kapitonas atsako ir jo paskirtas padejejas praejes reikiamus kursus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių