Quantcast

Laimėtas konkursas skatins bendrystę kaimynystėje

  • Teksto dydis:

Dar praėjusių gražiausių žiemos švenčių metu surengtas daugiabučio kalėdinių papuošimų konkursas prizininkams suteiks dar daugiau galimybių kartu su kaimynais puoselėti namo aplinką bei stiprinti bendrystę.

Gruodžio 13 dieną bendruomenių portalas „Kalba Klaipėda“ kartu su „Mano BŪSTU“ surengė daugiabučio namo kalėdinių papuošimų konkursą, kuriame kvietė kartu su kaimynais burtis draugėn, puošti balkonus, laiptines, kiemus ar kitas bendro naudojimo erdves ir įkelti nuotraukas su puošmenomis komentarų skiltyje.

Smiltelės gatvės 9 namo puošmenos šį kartą išrinktos gražiausiomis, o įkeltos nuotraukos autorė Laura pasakoja, kaip kilo idėja būtent taip papuošti laiptinę:

„Jau antri metai, kaip puošiame laiptinę. Praėjusiais metais buvome pastatę mažesnę eglutę ir papuošimai buvo minimalūs, o šiais metais turėjome jau didesnę, kurią atidavė kaimynė. Parsisiunčiau ir medinių eglutės žaisliukų, tai nebuvo baisu, kad kažkas apvers, sudaužys, o ir tvaru, ir gražiai atrodo. Kadangi galvojau, jog vienos eglutės bus mažoka, tai papuošiau ir langą. Kai kartu su vaikais papuošėme eglutę, pamatėme, kad ji tokia mažytė ir dar kažko trūksta, tai spontaniškai kilo mintis paimti iš namų dovanų krepšelių, į kuriuos įdėjau balto popieriaus.“

Netikėta kaimynų reakcija

Smiltelės gatvės 9 namo gyventoja pasakoja, kad konkurso laimėjimas buvo netikėtas, o kalėdinės puošmenos džiugino ne tik juos pačius, bet ir kaimynus:

„Konkursu susidomėjau dar tik jį paskelbus, tačiau vis neatsirado laiko papuošti bendrų patalpų, tai jau galvojau, kad nedalyvausim, tačiau penktadienio vakarą kartu su vaikais papuošėm ir pagalvojau, kad įdėsiu, o gal... (juokiasi). Kaimynai pamatę mano įkeltą nuotrauką labai įsitraukė ir prasidėjo tarsi grandininė reakcija, kuri padėjo sulaukti tiek daug patiktukų.

O tie dovanų maišeliai, kurie kartu su nykštuku gulėjo po eglute, sulaukė labai daug dėmesio. Ir vaikai, ir suaugusieji praeidami vis patikrindavo, kas yra tuose maišeliuose, taip pat ir nusifotografuodavo prie papuošimų. Tai buvo tokia atrakcija visiems, paskui patys gyventojai rašė, kad dėkoja už tokią iniciatyvą bei šventinės nuotaikos kūrimą.“

Konkursai skatina bendrystę

„Labai smagu, kad mūsų įdėtas dėmesys ir darbas buvo malonus gyventojams. Manau, kad veikla, kuri gali suartinti gyventojus, yra sveikintina, o jei dar ir prizas yra, tai tikrai verta. Laimėtą prizą mes kartu su kaimynais panaudosime namo reikmėms, tik dar tiksliai nenusprendėme – kokioms“, – džiaugiasi Laura.

„Labai džiugu, kad jau tradicija tapęs kalėdinis konkursas pritraukia tiek konkurso dalyvių. Nuolat siekiame, kad mūsų administruojamų namų gyventojai gyventų darniose bendruomenėse ir stiprintų tarpusavio ryšį, prireikus ir vienas kitam ištiestų pagalbos ranką.

Šiais metais mūsų organizuojamą konkursą laimėjęs Smiltelės gatvės namas yra puikus pavyzdys, kaip kaimynystėje gyvenantys žmonės gali tapti tarsi antra šeima, su kuria norisi burtis ir džiaugtis gražiausiomis metų šventėmis.

Didžiuojamės ir siunčiame sveikinimus tokiai šauniai bendruomenei, kuri kiekvienam yra tikras pavyzdys“, – džiaugiasi „Mano BŪSTO“ Klaipėdos regiono vadovas Laimonas Žemaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių