Quantcast

Laikinai uždaroma dalis Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių

Atsižvelgus į nustatytus infekcijų kontrolės pažeidimus, kurie kelia grėsmę tiek medikų, tiek pacientų saugumui, priimtas sprendimas laikinai uždaryti didelę dalį Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) skyrių. Šiuo metu joje paslaugas teiks tik akušerijos ir ginekologijos, onkologijos bei infekcinių ligų padaliniai.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), skubios medicinos pagalbos teikimą perima Respublikinė Klaipėdos ligoninė, prireikus į pagalbą bus pasitelkiamos Kauno ligoninės. Apie skubių pacientų srautų perorganizavimą informuota Klaipėdos greitoji medicinos pagalba, Respublikinė Klaipėdos ligoninė, Kauno klinikos.

SAM primena, kad sveikatos apsaugos ministro-valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos pavedimu, yra suburta laikina komisija, kuri teikia Klaipėdos universitetinei ligoninei rekomendacijas dėl organizacinių priemonių taikymo infekcijų kontrolės klausimais. Šią komisiją sudaro SAM, Higienos instituto, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento atstovai.

„Klaipėdos universitetinės ligoninės paslaugų perorganizavimas yra glaudaus profesinių sąjungų ir ministerijos bendradarbiavimo rezultatas. Bendradarbiavimas su profesinėmis sąjungomis ir toliau bus tęsiamas – prie mūsų jungiasi Jaunųjų gydytojų asociacija. Tik visi kartu, veikdami atsakingai ir koordinuotai, galime įveikti koronaviruso iššūkį. Dėkoju profesinėms sąjungoms už pilietiškumą“, – sako A. Veryga.

Klaipėdos savivaldybei pavaldi Klaipėdos universitetinė ligoninė yra viena iš penkių pagrindinių ligoninių, kuriose gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Valstybinės ligonių kasos duomenimis, penktadienį joje buvo gydomi 58 užsikrėtusieji koronavirusu, o iš viso šios įstaigos stacionare buvo 314 pacientų.

Kaip informavo Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija, mėginių tyrimas praėjusią naktį sutriko dėl techninio įrangos gedimo. Šiuo metu įranga tvarkoma ir apie 12 val. planuojama tyrimus atnaujinti. Laboratorijos specialistų teigimu, dėl šio gedimo mėginius pridavę pacientai nepatirs nepatogumų – mėginių nereikės iš naujo priduoti, nes tyrimams užteks turimos biologinės medžiagos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
greičiau ruoškite universitetinę ligoninę naudojimui užsikrėtusiems nuo koronos gydymui juk tokia didžiulė ligoninė laikyti uždarytą per epidemiją būtų nuodėmė nes vietų trūksta o už tokią padėtį kad reikia ligoninę uždaryti reikia kuo grieščiau bausti atsakingus juk čia pakibusios žmonių gyvybės jau yra ir mirčių tegul kalti atsako

jis

jis portretas
Sostu karai prasidejo. Prisidengdami pandemija dabar ka tik nori galima daryti. manau kai kurie tipai nori pasinaudoti sia galimybe ne tik postus pasidalinti, bet ir valdzios igauti kiek galima daugiau. Zema, eilini karta Lietuvoje veikia ne tik kapitalizmo, bet kapitalizmo+komunizmo be skrupulu vienas kito edimas.

Anonimas

Anonimas portretas
Grazinkite i darba respublikines ligonines vyr gydytoja .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių