Quantcast

Kviečia siūlyti pretendentus apdovanojimams „Albatrosas“

Kaip ir kasmet, Jūrinės kultūros koordinacinė taryba (JKKT) prie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos vėl ragina klaipėdiečius siūlyti pretendentus jūrinės kultūros apdovanojimui „Albatrosas“ gauti.

Apdovanojimai „Albatrosas“ įsteigti 2007 m., siekiant pagerbti jūrinės kultūros srityje dirbančius žmones bei organizacijas.

Idėjos autorius – JKKT narys, Lietuvos marinistikos žurnalistų klubo „Marinus“ prezidentas Vidmantas Matutis.

Laureatai apdovanojami skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurtomis skulptūrėlėmis Smiltynėje prie paminklo „Albatrosas“, skirto negrįžusiems jūrininkams ir laivams.

Pernai apdovanojimai įvyko gegužės 20-ąją, šią dieną minima Europos jūros diena.

Skulptūrėlės jau buvo įteiktos kapitonui Petrui Bekėžai už jūrinės kultūros ir jūrininko profesijos puoselėjimą ir sklaidą, Rimtautui Rimšai už marinistinių novelių knygą „Jūra metaforų nesupranta“ ir Lietuvos jūrų muziejui už programos „Lietuvos – jūrinės valstybės – 100-metis“ įgyvendinimą.

Klaipėdos savivaldybės ir visos jūrinės bendruomenės vardu taip pat dėkota Lietuvos buriuotojų sąjungos vadovui, jachtos „Ambersail 2“ komandos vadovui Raimundui Daubarui už regatos „The Ocean Race Europe“ Prologo varžybų inicijavimą ir vykdymą.

Šiemet Klaipėdos kultūros skyrius pretendentų pasiūlymų lauks iki kovo 6-osios. Juos galima pateikti raštu, paštu arba per el. paslaugą Elektroninės valdžios vartus užpildytą teikimo formą, kurioje pateikiami duomenys apie pretendentą ir nurodoma, už kokius darbus jis teikiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Ar būtini tie apdovanojimai, jeigu jau nėra pretendentų ir kviečia siūlyti. Čia,sakykim, tas pats, kaip į metų klaipėdietę siūlo niekam iki tol nežinomą, Eurovizijos konkurse sudainavusią Moniką. Aš nieko prieš ją asmeniškai neturiu, gal ji ir gera mergina, nežinau, bet "metų klaipėdietė" ? Už ką ?

Kam taip

Kam taip  portretas
mandriai? Juk varna - daug budingesnis Lietuvai paukstis!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių