Quantcast

Kviečia į Kartenos festivalį

  • Teksto dydis:

Šių metų rugpjūčio 2–3 dienomis Kartenos piliakalnio teritoriją sudrebins jau ketvirtus metus iš eilės Kartenos festivalis „Kuršių genties vartus pravėrus“. Aplankęs vietovės pažibą ir traukos centrą – Kartenos piliakalnį, sužavėtas gamtinio grožio ir turtų, prozininkas gamtininkas, fotografas, radijo laidų vedėjas Selemonas Paltanavičius ragina visus atvykti į festivalį.

Festivalio programoje dalyvaus įvairūs folkloro kolektyvai ir kapelos iš viso Žemaitijos regiono, alternatyviosios ir populiariosios lietuviškos muzikos atlikėjai. Rugpjūčio 2 d. – festivalio atidarymas ir Sauliaus Prūsaičio koncertas, o rugpjūčio 3 d. išgirsite multiinstrumentalistą Saulių Petreikį, paruošusį su vokaliste ir grupe išskirtinę, tik Kartenos festivalio klausytojams skirtą programą. Ausis malonins ir grupės „Elnio rago miškas“ bei „Memel Band“, folkloro ansambliai, kapelos.

Kuršių ir žemaičių istorinę dvasią rugpjūčio 3 d. žadins senųjų amatų ir tautodailės mugė, žemaičių karybos miestelis, lietuvių senųjų lauko žaidimų kiemas, interaktyvios ginkluotės ir šarvuotės ekspozicijos, kuriose kiekvienas galės pasimatuoti Viduramžių žemaičių šarvus ar nusifotografuoti su riteriais, išbandyti savo taiklumą svaidydamas į taikinį kovos kirvį ar ietį. Vyks parodomoji karo stovykla, riterių kautynės. Lauks daug ir kitų netikėtumų bei visus traukianti piliakalnio žvakių liepsnų ir šviesų instaliacija, tapusi festivalio pagrindine ašimi.

Kartenos festivalis – tai atkuriamosios istorijos renginys, kuriame kiekvienas gali išvysti istorijos, nematerialaus kultūros paveldo ir išskirtinės bei autentiškos lietuviškos muzikos sintezę. Festivalis yra visiškai nemokamas ir skirtas visai šeimai. Šiemet Kartenos festivalis skirtas paminėti Žemaitijos ir vietovardžių metus, todėl veiklos ir reginių, prisotintų sodraus žemaitiškumo, bus apstu.

Pasak S. Paltanavičiaus, Kartena palieka įspūdį ne tik dėl nuostabaus grožio gamtos ir taip gamtininkų mylimų pievų, bet ir dėl žmonių bei jų pasakojamų mitų ir legendų, kuriomis gali ir patikėti, todėl tam, kad visu tuo įsitikintumėte, privalu atvykti kiekvienam.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rosalie Martz

Rosalie Martz portretas
Dabar „Google“ moka 130–180 doleriu už valanda už darba internete. Prie šio darbo prisijungiau prieš triS menesius ir per pirma šios sandorio savaite uždirbau 8735 dolerius. Šis darbas tikrai neitiketinas ir suteikia man didele pajamu dali kiekviena diena. Esu tikras, kad gausite geriausia rezultata. Sužinokite daugiau cia >>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

.............

............. portretas
Kare ten.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių