Quantcast

Kvapams uostamiestyje fiksuoti – naujos galimybės

  • Teksto dydis:

Dėl suintensyvėjusių kvapų pietinėje miesto dalyje Klaipėdos meras į pasitarimą sukvietė visų atsakingų institucijų atstovus. Pasak V. Grubliausko, pastaruoju metu gauti skundai liudija, kad problema išlieka, o atsakingos institucijos privalo ir toliau skirti ypatingą dėmesį klaipėdiečių gyvenimo kokybei užtikrinti.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento atstovai informavo, kad nuo birželio 3 d. dėl kvapų pietinėje miesto dalyje sulaukė apie 200 skundų, Aplinkos apsaugos departamentas – 8-ių, įmonių atliekami veiksmai vakar buvo stebimi dronu. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė nuo gegužės 27 d. gyventojams siūlo naujas galimybes kvapams fiksuoti.

„Jau veikia schema, pagal kurią miestas yra padalintas į 5 dalis. Kiekvienoje iš jų yra paskirtas atsakingas asmuo, dažniausiai seniūnaitis, kuris turi tam tikrus įgaliojimus ir teisę kviesti mobilią laboratoriją, o ši atvykusi paims kvapo mėginį. Tai ištisus metus truksianti stebėsena, po kurios bus gauti apibendrinti rezultatai, daromos išvados, numatomos priemonės. Tačiau vis dar pasigendu operatyvaus reagavimo ir žaibiškų sprendimų priėmimo mechanizmo. Veiklą tęs ir kovai su kvapais bei tarša suburta tarpinstitucinė darbo grupė, artimiausiomis dienomis planuojamas susitikimas ir su ties pietine miesto dalimi įsikūrusių įmonių atstovais“, – teigė Klaipėdos meras.

Sutartis dėl oro kokybės tyrimų atlikimo ir oro taršos modeliavimo pasirašyta su UAB „Estonian, Latvian and Lithuanian Environment“. Bendradarbiaujant su bendruomenėmis buvo atrinkti 5 visuomenės atstovai iš skirtingų 5 miesto dalių (žemėlapis pridedamas). Esant nemaloniam kvapui visuomenės atstovai gali iškviesti paslaugos vykdytoją, kuris per 1 val. paims oro mėginį nurodytu adresu ir oro taršos sklidimo kelyje. Kiekvienoje iš penkių miesto dalių iki 2020 m. balandžio 11 d. planuojama ištirti po šešis oro taršos atvejus.

Kviečiame Klaipėdos miesto gyventojus, esant stipriam ir nemaloniam kvapui jų gyvenamojoje aplinkoje, pranešti apie tai tos miesto dalies atstovui nurodytais telefonais:

Klaipėdos m. rajono žymėjimas 

Teritorija

Kontaktinis asmuo

Telefono numeris

A

Pietinis

Girskienė Ligita

 + 370 653 83867

B

Smeltės

Lisauskas Vigilijus

+ 370 652 84527

C

Vakarinis

Senkienė Rasa

+ 370 606 85165

D

Šiaurinis

Schneiderat Ruslan

+ 370 688 44919

E

Rytinis ir centrinis

Arcišauskienė Rasa

+ 370 698 11457

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lt

Lt portretas
Kam tos stoteles ? Jei skundziasi puse miesto tai cia ka visi meluoja ? Ka ta stotele patvirtins, kad smirda ? Svarbiausia yra nubausi smardintojus, kad nesikartotu. Ar atimti licenzijas verstis tokia veikla pries tai nepasirupinus smarve.

Na ka tai duos

Na ka tai duos portretas
Atidarau langa/bolkona fiksoju nosim, isitikinu kad gyvenu ŠUDINAM mieste. Uždarau langa/bolkona. Pakeikiu TUOS kurie ta miesta sušudino ir einu miegoti. Dydžiausia bauda yra vadovauti ŠUDINAM MIESTUI nes tada esi ŠUDINO MIESTO VADOVAS.

Ramus

Ramus portretas
Grubliausko nosies jautrumas turetu skaleje uzimti 0 pozicija, nes jam net naftos terminale nesmirdi.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių