Quantcast

Kuo virs biblioteka Klaipėdos senamiestyje – mįslė

Iš Turto banko buvusią Technikos biblioteką Sukilėlių gatvėje sausio mėnesį įsigiję naujieji savininkai pastate pradėjo kažkokius remonto darbus. Tačiau kol kas jie nenori atskleisti savo planų, tad koks objektas atsiras Klaipėdos senamiestyje, dar neviešinama.

Remiantis Registrų centro duomenimis, tekstilės ir kailių gaminių skalbimu bei sausuoju valymu užsiimanti bendrovė „Rasa“ iš Turto banko šių metų sausį už 264 tūkst. eurų įsigijo buvusią Technikos biblioteką Sukilėlių g. 14.

Į akis krinta tai, kad šio pastato vidutinė rinkos vertė, nurodyta dokumentuose, yra gerokai didesnė – 746 tūkst. eurų.

Biblioteka statyta 1988 m., jos bendrasis plotas daugiau nei 650 kv. m.

Pastarosiomis savaitėmis ilgą laiką nykusiame statinyje prasidėjo kažkokie remonto darbai, tačiau bendrovės „Rasa“ direktorė Karolina Kubeldzienė dar nenorėjo atvirauti, kas ten bus.

Prieš ketverius metus miestui šį valstybinį pastatą, tuomet priklausiusį Krašto apsaugos ministerijai, „su visu turtu ir net darbuotojais“, buvo siūloma perimti Klaipėdos savivaldybei.

Technikos biblioteka buvo uždaryta prieš pat naujuosius metus 2017 m. gruodį.

Tada Klaipėdos savivaldybė iš Vyriausybės kanceliarijos ir gavo siūlymą jį perimti su 8 ten dirbusiais žmonėmis.

Miestas šio pasiūlymo atsisakė, nes pastatui reikėjo kapitalinio remonto.

Tuomet statinys perduotas Turto bankui, kuris po kelių mėginimų jį parduoti, praėjus beveik ketveriems metams, pagaliau jo atsikratė.

Ką su naujuoju pirkiniu darys naujieji savininkai, kol kas neatskleidžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko

Ko portretas
Puiku. Kas ten bus - nesvarbu, svarbu, kad nebebus sena griuvena ir namas vaiduoklis. Kad pastatai keliasi gyvenimui - nuostabu. ir nustokis niurzgėti.

Dykovienei

Dykovienei portretas
Ne rasa nusipirko is turto banko.O zurnaliste rasydama straipsni, apie nieka ,turetu atidziau pasidometi pries rasydama.

Apsišikes

Apsišikes portretas
tas Paveldo skyrius. Visiški lopai. Tokius seniai laikas prie sienos statyt kad leidžia neįsivaizduojamus istorijos palikimui dalykus o jie dar algas gauna?Bl kaip reikia tikros teisėsaugos kad nors staug
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių