Quantcast

KU ir KUL stiprina partnerystę: bendradarbiavimo sutartis – žingsnis į priekį

Klaipėdos universitetas ir Klaipėdos universitetinė ligoninė stiprina ilgametę partnerystę. Tą įtvirtino šiomis dienomis ligoninės vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio ir aukštosios mokyklos rektoriaus Artūro Razbadausko parašais patvirtinta bendradarbiavimo sutartis.

Bendradarbiavimo kryptys

Atnaujinta sutartimi tikimasi ne tik glaudesnės partnerystės, profesinio informavimo ir orientavimo, kvalifikacijos kėlimo, mokslinėje ir studentų praktinio mokymo veikloje, bet ir skatinti universiteto dalyvavimą ligoninės veikloje.

Taip pat susitarta, kad koronaviruso pandemijos metu ligoninė teiks reikiamą pagalbą studentams. Tai ypatingai aktualu artėjant naujiems studijų metams, kai mokslus pradės studentai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Sinergijos pavyzdys

Klaipėdos universiteto rektorius A. Razbadauskas pastebėjo, kad universitetui ruošiant aukštos kvalifikacijos sveikatos sektoriaus specialistus ligoninių vaidmuo ypač svarbus.

„Jau dabar didžioji dalis universitete dirbančių dėstytojų yra praktikuojantys medikai, todėl su studentais gali dalintis ne tik akademinėmis, bet ir aktualiausiomis praktinėmis žiniomis. Bendras koordinuotas darbas labai svarbus ir vertinant susiklosčiusią pandeminę situaciją, pirmąją bangą įveikėme kartu vienydami jėgas – KU mokslininkai prisidėjo testuodami ir kurdami apsaugos priemones medikams, o studentai savanoriaudami ligoninėse. Tai gražus sinergijos pavyzdys, kai universitetas tampa ligoninės partneriu“, – dėstė rektorius.

Sutartis – žingsnis į priekį

Pasirašant bendradarbiavimo sutartį Klaipėdos universiteto vyriausiasis gydytojas V. Janušonis pastebėjo, kad jau kurį laiką diskutuojama dėl galimybės Klaipėdoje kurti bendrą didelį universitetinį medicinos centrą, kuris galėtų priartinti itin aukštos kokybės medicinos paslaugas Vakarų Lietuvos regiono gyventojams.

Taigi, šia prasme, įtvirtintas ligoninės ir aukštosios mokyklos bendradarbiavimas yra žingsnis į priekį.

„Šis bendradarbiavimas reiškia, kad pradėjome platesnį integracinį ligoninės ir universiteto procesą. Kadangi ligoninė yra universitetinė, yra numatyta, kad mes galbūt tapsime tuo centru kartu su universitetu ir vienas to integracinio proceso laiptelių yra pasirašyta šios dienos sutartis. Tai yra žingsnis į priekį, integruojant universitetinį mokslą, studijas, dėstymą ir ligoninės veiklą“, – apibendrino V. Janušonis.

Palaiko miesto ir šalies valdžia

Tikimasi, kad stipri mokslo ir ligoninės partnerystė atneš naudos ne tik sutarties partneriams, bet ir visai miesto bendruomenei, regiono žmonėms.

Skelbiama, kad apie tai, jog Klaipėda galėtų tapti trečiu šalyje universitetiniu medicinos centru šią vasarą susirinkę diskutavo ir tokiai Klaipėdos sveikatos sistemos raidos krypčiai pritarė tiek miesto politikai, tiek ligoninių vadovai.

Tokią kryptį palaikė ir Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Vasarą viešėdamas Klaipėdoje ministras teigė, kad Klaipėdoje turėtų būti vienas centras įstaiga, kurio steigėjais galėtų būti tiek ministerija, tiek savivaldybė, tiek universitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Tegu nenusišneka. Ar kartais Janušonis negauna atlyginimo ir universiteto? Ar nėra jo senato narys? Eilinį kartą rektorius pjarinasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių