Quantcast

Kruizinis sezonas – be trukdžių: kiek uostamiestis dar sulauks keleivinių lainerių?

Kruizinis sezonas Klaipėdoje persirito į antrą pusę. Jei geopolitinė situacija nepasikeis ir Baltijos jūra išliks saugi, iki spalio vidurio uostamiestyje dar turėtume sulaukti 26 keleivinių lainerių vizitų. Plintantys beždžionių raupai kruizinei laivybai kol kas įtakos neturi.

Pirmojo šį sezoną keleivinio laivo turistai Klaipėdoje išlipo balandžio 11-ąją.

Iki šiol miestą jau aplankė 37 kruiziniai laineriai.

Metų pradžioje kruizinių laivų, pageidaujančių atvykti į Klaipėdą, buvo 59, tačiau prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą laivybos kompanijos pradėjo keisti maršrutus, kad aplenktų Rusijos uostus, tad laineriai buvo nukreipti į Baltijos šalis.

Dėl šios priežasties Klaipėdoje keleivinių lainerių skaičius šiemet turėjo būti rekordinis.

Pavasarį buvo užsiregistravę atvykti 72 laivai, kurie turėjo atplukdyti per 85 tūkst. keleivių.

Vis dėlto kai kurios kompanijos planuotus vizitus į Klaipėdą šiais metais atšaukė.

Tikiuosi, kad kruiziniai turistai beždžionių raupų tikrai neatgabens, nes laivuose imamasi didelių prevencijų tiek dėl koronaviruso, tiek dėl visų kitų virusų.

Laikantis bendrų Vokietijos rekomendacijų susilaikyti nuo kelionių į Lietuvą, Latviją, Estiją, atšaukti visi keturi planuoti laivo "Aida" vizitai.

Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė patikino, kad tiek laivų, kiek galiausiai planuota, ir atvyksta, vizitų atšaukimų pastaruoju metu nebuvo.

"Manau, kad sezoną baigsime kaip ir suplanuota, jei kas nors staiga nepasikeis. Dėl naujo viruso didelio nerimo nėra, nes COVID-19 mus visus išmokė su įvairiomis grėsmėmis gyventi ir su tuo susitaikyti. Labai tikiuosi, kad kruiziniai turistai beždžionių raupų tikrai neatgabens, nes laivuose imamasi didelių prevencijų tiek dėl koronaviruso, tiek dėl visų kitų virusų", – teigė R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Manau tie kruiziniai laivai tik pasidaryti "selfi". Na, dar gal nauda kazkiek gintaristams ir Nidai. Nauda tik uostui. Bet kiek nuo to gauna miestas, manau labai mažai. Niekur jie daugiau nesilanko, privačiam verslui iš jų nulis.

Anonimas

Anonimas portretas
Kada miestą išvalysite nuo senų praėjusių metų lapų?

Niekis is tu turitu

Niekis is tu turitu portretas
Nu ir kokia nauda is tu kruizu?Šūdus išsikrato ir išmauna!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių