Quantcast

Kruizas aplink pasaulį su Klaipėdos herbu

Į brangiausią visų laikų kruizą aplink pasaulį išplaukė Klaipėdoje lankęsis kruizinis laivas „Silver Whisper“, kuriam buvo įteiktas miesto herbas.

Herbas prabangiame laive

Itin prabangus šešių žvaigždučių kruizinis laivas „Silver Whisper“ pirmą kartą Klaipėdos uoste lankėsi 2013 m. birželio 12 d.

Tuomet Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas šio laivo kapitonui įteikė Klaipėdos miesto herbą – tai yra savotiška pagerbimo tradicija, kai laivas pirmą kartą atplaukia į Klaipėdą. Tikėtina, kad tas herbas dar plaukioja po pasaulio vandenynus kartu su „Silver Whisper“.

Prabangus liukso klasės laivas „Silver Whisper“ Klaipėdoje lankėsi kelis kartus 2013 ir 2015 m.

Misija: laivo „Silver Whisper“ įgulai pirmą kartą atplaukus į Klaipėdos uostą buvo įteiktas simbolinis uostamiesčio herbas. („FleetMoon“ nuotr.)

Tai buvo Klaipėdos kaip kruizinio uosto pripažinimas. Išskirtiniai laivo keleiviai už vieną dieną mokėjo maždaug po 400 JAV dolerių.

Aplankys visus žemynus

Į 140 dienų kruizą kruizinis laivas „Silver Whisper“ išplaukė šių metų sausio 6 d. iš JAV Floridos pusiasalio Fort Loderdeilio uosto.

Praėjusios savaitės viduryje laivas jau buvo Pietų Amerikos žemyne ties Brazilija. Iš čia jis leisis žemyn iki pat Antarktidos, kur planuoja sustoti vasario mėnesį. Po to laivas kirs Dreiko sąsiaurį ir pakils iki Čilės Valparaiso uosto, o iš ten kirs Ramųjį vandenyną.

Istorija: „Silver Whisper“ Klaipėdos kruiziniame terminale 2013 m. birželį. („FleetMoon“ nuotr.)

Po to laivas keliaus į Naująją Zelandiją, Australijos pietinę pakrantę, plauks į Singapūrą ir pagal Indijos pakrantę plauks į Sueco kanalo, stabtelės prie Afrikos krantų, po to aplankys keletą uostų Viduržemio jūroje, pagal Europos krantus tęs kelionę į Šiaurės Europos regioną, lankysis Dubline, Belfaste, po to Norvegijoje (Bergene), Škotijoje ir baigs kelionę Amsterdamo uoste. Iš viso jis sustos 62 uostuose.

Išskirtinis šios kelionės bruožas – tai bus pirmasis kruizas, kuris aplankys visus 7 pasaulio žemynus – Šiaurės Ameriką, Pietų Ameriką, Antarktidą, Australiją, Aziją, Afriką ir Europą.

Aplink pasaulį – daugiau laivų

„Silver Whisper“ yra išskirtinis laivas tuo, kad jame sukuriama itin paslaugi atmosfera laivo klientams. Laivas pritaikytas plaukti 388 keleiviams, o jo įgulą sudaro per 300 žmonių.

Tai, ko gero, pati brangiausia kelionė kruiziniu laivu aplink pasaulį. Pigiausias bilietas vienam žmogui bus 65 tūkst. JAV dolerių, brangiausias – 240 tūkst. JAV dolerių. Kaina priklauso nuo kajutės dydžio ir prabangos.

Prabanga: viename iš prabangaus laivo „Silver Whisper“ restoranų. („FleetMoon“ nuotr.)

Išskirtinis laivo „Silver Whisper“ savininkės „Silversea“ bruožas yra tai, kad jos laivuose viskas yra įskaičiuota į kainą ir už nieką ką nebereikia papildomai mokėti.

Kompanija „Silversea“ jau skelbia, kad ir 2021 m. rengs kruizą aplink pasaulį. Jis truks 150 dienų. Planuojama aplankyti 54 uostus net 35 šalyse.

Kruizus aplink pasaulį rengia ne tik „Silversea“, bet ir kitos didelės pasaulio kruizinio verslo kompanijos. 116 parų kruizą iš Italijos Genujos uosto rengs MSC kompanija su laivu „MSC Magnifica“. „Viking Ocean Cruises“ nuo praėjusių metų gruodžio laivu „Viking Ultimate“  vykdo 245 parų kelionę iš Londono aplink pasaulį. Ši kelionė išskirtinė, nes galima plaukti atskiromis atkarpomis.

Vaizdas: prabangus laivas „Silver Whisper“ Klaipėdos uoste. (Vidmanto Matučio nuotr.)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir vėl

Ir vėl portretas
Ko kišate mūsų besigydantį merą? Ar jis jau išplaukė į kelionę?

Tadas

Tadas portretas
Kada iš Klaipėdos bus planuojami kruizai ? kiek galime būti čia kaip aborigenai.

klp

klp portretas
o pats herbas miesto centre jau baigia subyreti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių