Quantcast

Kretingos rajono meras kreipėsi į prokurorus

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius kreipėsi į prokurorus dėl galbūt suklastoto savivaldybės tarybos sprendimo projekto. Prokuratūra patvirtino, kad pareiškimas dėl dokumento klastojimo yra gautas. Šiuo metu turimi duomenys analizuojami ir sprendžiamas klausimas dėl procesinio sprendimo priėmimo.

Remiantis Kretingos rajono savivaldybės duomenimis, balandžio 29 d. tarybos posėdžio metu paaiškėjo, kad politikams buvo pateiktas svarstyti galbūt suklastotas sprendimo projektas dėl Kretingos rajono savivaldybės politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičiaus nustatymo panaikinimo.

Šio projekto atsiradimą inicijavo Kretingos rajono tarybos narių grupė – Juozas Mažeika, Valerijonas Kubilius, Konstantinas Skierus, Vaidas Kuprelis, Tomas Abelkis, Rimantas Macius, Marius Meškauskas, Dovydas Bajoras, Augenija Juknevičienė, Vladas Baltuonis, Romualdas Jablonskis, Dangirdas Samalius, Raimundas Puškorius, Steponas Baltuonis.

Sprendimo projekto originalo kopija buvo įkelta į dokumentų valdymo sistemą „Kontora“, o pats originalas jau vėliau pateiktas ir Kretingos rajono savivaldybės merui A.Kalniui.

Palyginus tarybos narių grupės originalų sprendimo projektą su sprendimo projektu, kuris buvo pateiktas tarybai svarstyti posėdžio metu, esą matyti, kad jo turinys skiriasi nuo originalaus sprendimo turinio, o dokumento klastojimas esą atliktas „įklijavus“ jame politikų parašus iš originalaus dokumento.

Kretingos rajono savivaldybės meras A.Kalnius, atsižvelgdamas į posėdžio metu paaiškėjusias aplinkybes bei remdamasis tarybos nario Dariaus Petreikio siūlymu kreiptis į prokuratūrą, pateikė pareiškimą, kuriuo prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos, tai yra dėl galimo dokumento klastojimo.

Klaipėdos apylinkės prokuratūroje patvirtinta, kad toks A.Kalniaus pareiškimas buvo gautas.

„Šiuo metu gauti duomenys analizuojami ir sprendžiamas klausimas dėl procesinio sprendimo priėmimo pagal gautą mero pareiškimą“, – teigė prokuratūros atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilkasis

Pilkasis portretas
Nuotrauka pasako daugiau nei vusas straipsnis...

Arbadakas

Arbadakas portretas
Abra kadabra,čia vietoj kryžiažodžio, tai iš nuotraukos sprendžiu, kad pagrindinis veikėjas senas bebriukas mūsû slidus Vinkiukas

Docentas -> Braziui

Docentas -> Braziui portretas
Iš nuotraukos reikia suprasti, kad jis yra vienas prokurorų, į kuriuos meras kreipiasi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių