Quantcast

Kretingoje – valdžios permainos: griūva politinė dauguma?

Kretingos rajone – politinės įtakos rokiruotės. Dalis tarybos narių pareiškė formuojantys naują valdančiąją koaliciją. Posėdyje pritarta administracijos direktorės Jolantos Girdvainės atstatydinimo pareiškimui, tad nauja tarybos dauguma siūlys savo kandidatus ne tik į administracijos vadovo, bet ir į kitus strateginius postus.

Dauguma virto mažuma

Kretingos rajono savivaldybėje jau kurį laiką sklandė kalbos apie prasidėjusią dabartinės valdančiosios koalicijos griūtį.

Esą tai galėjo nulemti valdančiųjų vidiniai nesutarimai tarp svarbiausių šios koalicijos partnerių – visuomeninio rinkimų komiteto "Kretingos kraštas", kuriam priklauso ir Kretingos rajono meras Antanas Kalnius, bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų.

Komitetas "Kretingos kraštas" ir konservatoriai Kretingos rajono taryboje turi po penkis atstovus iš 25 tarybos narių. Be šių politinių jėgų, rajone valdančiajai koalicijai iki šiol priklausė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Darbo partijos ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovai.

Virginijus Domarkas / Redakcijos archyvo nuotr.

Antradienį vykusiame Kretingos rajono tarybos posėdyje konservatorius Dovydas Bajoras paskelbė pareiškimą dėl naujos valdančiosios koalicijos sudarymo.

Siūlys kandidatus postams

Koalicijos sutartį pasirašė 13 iš 25 tarybos narių – penki konservatoriai, penki socialdemokratai, du liberalai. Prie naujos valdžios šliejasi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas taryboje Konstantinas Skierus, nors iš viso į rajono tarybą išrinkti keturi šios partijos atstovai.

"Tikimės, kad prisidės ir daugiau tarybos narių", – sakė D.Bajoras.

Kretingos rajono meras A.Kalnius patikino nujautęs bręstančius pokyčius.

Jokių revanšinių nuotaikų neturime.

Vis dėlto meras pabrėžė, kad į tarybą išrinkti politikai įsipareigoję ne tik dirbti rajono žmonėms, bet ir jiems tarnauti.

Meras priminė, kad laukia pasirašytos sutarties ir kandidatų siūlymų į vicemerus bei administracijos direktoriaus postą, jo pavaduotojus.

Valdys Žvyro koalicija?

Po A.Kalniaus pasisakymo savo nuomonę viešai transliuotame posėdyje pareiškė tarybos narys Vilius Adomaitis, komiteto "Kretingos kraštas" atstovas.

"Noriu pasveikinti naują koaliciją, kuri gyveno kaip susimetusi pora, o dabar įteisino savo santykius. Žmonės jus net praminė vadinamąja Žvyro koalicija. Turėsite pravardę, nereikės galvoti", – rėžė tarybos narys.

V.Adomaitis sveikino prie koalicijos prisidėjusius politikus ir tikino suprantąs, kad revanšines idėjas puoselėjo tie, kurie pralaimėjo praėjusius rinkimus.

"Noriu pasveikinti ir Konstantiną Skierų. Taip, Konstantinai, sunku, kai iš tavęs atima dešimttūkstantinius kontraktus su savivaldybe. Kerštas yra labai svarbu. Gal jau šią koaliciją reikėtų vadinti dieviškąją, nes buvusioji buvo velniška. Ponai, neužsižaiskite. Galbūt aš klystu, gal jūs ateinate norėdami gero rajonui?" – kalbėjo V.Adomaitis.

Į replikas atsakė tarybos narys Virginijus Domarkas, buvęs administracijos direktorius, padaręs pastabą dėl neetiškų etikečių klijavimų.

Įtaka: buvęs Kretingos rajono meras Juozas Mažeika (kairėje) ir buvęs administracijos direktorius V.Domarkas mėgina į savo rankas susigrąžinti valdžią. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Jokių revanšinių nuotaikų neturime. Ši koalicija susiformavo todėl, kad mes valdančiojoje koalicijoje pasigedome konstruktyvaus darbo", – patikino V.Domarkas.

Gaus priedą

Kretingos rajono tarybos posėdžio metu politikai pritarė administracijos direktorės J.Girdvainės prašymui savo noru palikti pareigas.

J.Girdvainė norėjo būti atleidžiama gruodžio 31-ąją, tačiau paaiškėjo, kad susirgo jos pavaduotojas, tad direktorės nebus kam laikinai pakeisti.

Taryba nusprendė, kad J.Girdvainė bus atleista sausio 11 d. Už darbą koronaviruso pandemijos metu J.Girdvainei skirta šimto procentų valstybės tarnautojo vienkartinė išmoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Meras su savo komanda dirba gerai. Manau naujoji valdančioji dauguma tik trugdys. Manau jie žmonėms nieko gero neduos.

Dalužė

Dalužė portretas
Šaunuolis Vilius Adomaitis,tik tiesą tokiems rėžti tiesiai į smegenėles,mano šeima tik už jus ir merą

Jaunasis Kretingiskis

Jaunasis Kretingiskis portretas
Senieji bebrai trukdo merui dirbti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių