Quantcast

Kretingoje pasodino 770 naujų medžių ir žydinčių krūmų

  • Teksto dydis:

Kretingoje, 770-ojo miesto jubiliejaus proga, pasodinta 770 naujų medžių ir žydinčių krūmų. Naujais augalais papuošti ne tik miesto parkai, bet ir įkurtas naujas ąžuolynas.

„Džiaugiuosi, kad į naujų medžių ir žydinčių krūmų sodinimo akciją įsitraukė šimtai kretingiškių. Visiems jiems esu nuoširdžiai dėkingas. Drauge padovanojome jubiliejų švenčiančiai Kretingai pačią didžiausią dovaną, džiuginsiančią miestiečius ir svečius ne vienerius metus. Kartu viliuosi, kad tokios akcijos taps nauja ne tik Kretingos miesto, bet ir viso rajono tradicija“, – kalbėjo Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Kartu sodinti naujus augalus kretingiškiai buvo kviečiami dvi dienas – šeštadienį ir pirmadienį.

Nauji augalai buvo sodinami Pastauninko parke, Lapyno kvartalo parkelyje ir Senajame Kretingos miesto parke.

Parkai papuošti alyvomis, rododendrais, frezijomis, jazminais, rojaus obelaitėmis, sakuromis, magnolijomis bei kt.

Tuo metu pirmadienį kretingiškiai kviesti prisidėti prie naujo ąžuolyno kūrimo Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio teritorijoje Kretingos mieste. Čia buvo pasodinti 77 nauji ąžuoliukai.

Akcijos metu pasodintais augalais pasirūpino Kretingos miesto seniūnija ir urėdijos miškininkai. O akcijoje dalyvavusiems kretingiškiams tereikėjo atsinešti savo kastuvus, grėbliukus, laistytuvus ir pirštines.

Akciją „Gimtadienį švenčiančiai Kretingai – 770 naujų medžių ir žydinčių krūmų“ inicijavo ir organizavo Kretingos rajono savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių