Quantcast

Kretingiškių pinti kalėdiniai vainikai pateko į Lietuvos rekordų knygą

Kretingiškių pinti kalėdiniai vainikai pateko į Lietuvos rekordų knygą. Tai pirmas šiais metais registruotas šventinis rekordas, atnešęs daug džiaugsmo Kretingos bendruomenei.

O jam vietiniai ruošėsi iš anksto – džiovino vaisius, vasarą rinko gėlių žiedynus, kaupė juosteles ir kitas puošmenas, kurių prireikė rišant kalėdinius vainikus.

Specialiai į Kretingą vainikų rišimo dieną buvo pakviesta rekordus registruojančios agentūros komanda, kuri stebėjo procesą, o vėliau viską išmatavusi paskelbė apie savo sprendimą įregistruoti pirmąjį kalėdinį rekordą.

Vainikų pynimo idėja kilo Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos darbuotojams.

"Vainikų pynimui naudotos eglių, pušų, kėnių šakos. Visas jas mums atvežė Valstybinių miškų urėdijos Kretingos padalinio miškininkai. Pynėjų ieškojome internete. Paskelbus, kad vyks tokia akcija, kilo toks susidomėjimas, kad per dvi valandas užsiregistravo du šimtai dalyvių. Bet tokio būrio negalėjome pakviesti į bibliotekos patalpas", – pasakojo bibliotekos direktorė Birutė Karčiauskienė.

Nuspręsta apsiriboti 125 pagalbininkais.

"Buvo daugiau norinčiųjų, nei turėjome galimybių pakviesti", – stebėjosi bibliotekos vadovė.

Kalėdinius vainikus dalyviams padėjo kurti profesionali floristė Simona Makūnaitė.

Kretingos miškininkai atvežė ne tik šakų, bet ir karkasams formuoti būtinos medžiagos.

"Net kankorėžių atvežė. Labai džiaugėmės. Iš 125 vainikų buvo suformuota eglės kompozicija, kuri siekė 58 metrus ir 58 centimetrus. Toks kompozicijos aukštis išėjo sudėjus visus vainikus", – patikino B. Karčiauskienė.

Išmatavus ir nufotografavus rekordą, vainikus į namus išsinešiojo akcijos dalyviai.

"Kretinga garsėja rekordais. Pagalvojome, kad rekordų nebus per daug. Kretingos kapinių tvoros vartai pripažinti aukščiausiais, Kretingos bažnyčios durys – seniausios, saulės laikrodis taip pat pripažintas rekordu", – džiaugėsi B. Karčiauskienė.

Vienas, didysis, vainikas buvo padovanotas Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių