Quantcast

Kretingiškiai seka Klaipėdos pavyzdžiu

Po to, kai uostamiesčio savivaldybei priklausanti įmonė "Klaipėdos autobusų parkas" ukrainiečių bendrijai "Rodyna" padovanojo du turistinės klasės autobusus, kuriais į karo alinamą šalį išvežta Klaipėdoje surinkta humanitarinė siunta, šiuo pavyzdžiu pasekė ir Kretingos savivaldybė. Iš čia jau po kelių dienų turėtų pajudėti autobusas su būtiniausiais reikmenimis ukrainiečiams.

Ukrainos garbės konsulas Klaipėdoje Genius Vygantas teigė, kad, prasidėjus karui, asmeniškai sulaukė kelių Ukrainos savivaldybių ir visuomeninių organizacijų prašymų dėl humanitarinės pagalbos.

Tada Klaipėdos savivaldybės įmonė "Klaipėdos autobusų parkas" padovanojo du autobusus, į kuriuos buvo prikrauta miestiečių suaukoto maisto, vaistų, drabužių, miegmaišių.

Pasak Ukrainos garbės konsulo, Klaipėdos autobusai, išvykę mėnesio pradžioje, jau pasiekė gavėjus.

"Du Klaipėdos miesto autobusai su humanitarine pagalba jau pasiekė Ukrainą. Pasiekė tuos, kam ji buvo skirta. Gavome nuotraukas ir oficialius patvirtinimus. Neslėpsiu, buvo sudėtinga viską suorganizuoti. Tie autobusai liks Ukrainoje, kaip mūsų miesto dovana ir bus naudojami pagal vietos poreikius", – kalbėjo Ukrainos garbės konsulas Klaipėdoje G.Vygantas.

Be to, "Klaipėdos autobusų parkas" ruošia dar vieną autobusą. Jis būtų tarsi reisinis, kuris, nuvykęs iki Ukrainos sienos su humanitarine pagalba, iš ten atgal į Lietuvą galėtų grįžti su ukrainiečių pabėgėliais.

Šiuo klaipėdiečių pavyzdžiu pasekė ir kretingiškiai, kurie jau šią savaitę ketina išsiųsti miesto autobusą, pilną humanitarinės pagalbos, į Ukrainą.

"Kretingos savivaldybė ketina dovanoti du autobusus Ukrainos savivaldybėms. Mes taip pat, kaip ir Klaipėda, bendradarbiaujame su uostamiesčio ukrainiečių bendrija "Rodyna", jai perduosime vieną autobusą šią savaitę. Jis iškart išvyks į Ukrainą kartu su Kretingos rajono gyventojų suaukota parama. Dar vienas autobusas bus perduotas balandžio pirmosiomis dienomis, jis taip pat išvyks į Ukrainą. Pirminiais duomenimis, autobusai skirti Černigovo savivaldybei, kuri yra netoli fronto linijos", – teigė Kretingos rajono mero patarėjas Albertas Barauskas.


Šiame straipsnyje: Kretingakaras Ukrainojehumanitarinė pagalbaautobusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių