Quantcast

Kretingiškiai leidosi Atminties keliu

Žydų genocido aukų atminimo dieną kretingiškiai jau ketvirtąkart rinkosi miesto rotušės aikštėje ir ėjo Atminties keliu iki artimiausių žydų kapų, kur prieš 78 metus buvo brutaliai paniekinti ir fiziškai sunaikinti jų kaimynai.

Kretingos rajone per Antrąjį pasaulinį karą iš viso buvo sušaudyta daugiau nei 3 tūkst. žydų tautybės žmonių.

Kretingos rajone yra aštuonios žydų kapinės ir žudynių vietos: Kretingoje, Darbėnuose, Dimitrave, Grūšlaukėje, Jokūbave, Laukžemėje, Salantuose, Kalnalyje.

Jau ketvirtą kartą rugsėjo 23-iąją, Žydų genocido aukų atminimo dieną, kretingiškiai rinkosi miesto rotušės aikštėje, kur 1941 m. buvo suginta apie 200 miestelio žydų, kurie vėliau nuvaryti ir sušaudyti visai netoliese, vos už kelių kilometrų.

Šiuo simboliniu Atminties keliu ir šį pirmadienį ėjo kretingiškiai, tarp jų tie, kurie dar pamena tuos baisius laikus.

"Negrįžtamai sunaikinta Kretingos krašto bendruomenės dalis ir kaltė prieš žydų tautą, tai – Holokausto pasekmės, kurias lemta išgyventi kiekvienam mūsų. Rugsėjo 23-ioji kasmet sugrąžina akistaton su šia gėdinga istorijos dalimi, primindama mums artimiausių Kretingos ir Salantų miestų, Darbėnų ir Kartenos miestelių, Jokūbavo ir Laukžemės kaimų žydų išniekintus gyvenimus", – sakė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Vienas eitynių organizatorių, buvęs Kretingos rajono tarybos narys Jonas Drungilas kalbėjo, jog šiuo Atminties keliu paprastai eina nedaug žmonių, tačiau esą masiškumo ir nesiekiama.

"Šiemet pirmąkart šiuo Atminties keliu ėjo ir žydų bendruomenės nariai. Tačiau šis Atminties kelias daugiau svarbus mums patiems, kad mes nepamirštume, kas čia įvyko. Nes šiandieniniai žmonės nesuvokia, kaip tai iš viso galėjo nutikti. Ir šitos eitynės yra tam tikras atsiprašymas, atgaila už tai, kas buvo padaryta žydams. Šios eitynės reikalingos ne žydams, o mums patiems, kad daugiau tai niekada nepasikartotų", – tvirtino J.Drungilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar tikintiems "holokausto" kliedesiais

dar tikintiems "holokausto" kliedesiais portretas
Visa oficiali žmonijos “istorija”-atviras žydaujos melas: sunaikinta-tiesa.jimdo.com/blog

Hana

Hana portretas
Kas čia žydų okupaciją,kas čia per vėliava mano Lietuvos žemėje,žydai okupantai,ar kas cia

man patinka:))

man patinka:)) portretas
>Kodel Lietuvos zydai nesa Izraelio veliavas? Cia ka, Izraelis?:: )--- Tai kad ten buvo ir"---- labasu veliavuku" (is foto) .. Tai ,Kas.. dabar "negerai" su tais- ..Zydais? kure" dabar vaiksto " su " labasu veliavais"??:)))) Del "humaro video-День Победы в Израиле!?:))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių