Quantcast

KRATC informuoja: stabdomas naudotų padangų priėmimas į didžiųjų atliekų aikšteles

  • Teksto dydis:

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) prašo klaipėdiečių ir viso regiono gyventojų nebevežti naudotų padangų į didžiųjų atliekų aikšteles.

Padangos laikinai nepriimamos dėl sutrikusios šių atliekų tvarkytojų veiklos. Jau trečią savaitę, po gaisro Alytuje, atliekų tvarkytojai nebeišveža padangų iš aikštelių.

Pagal galiojančius teisės aktus KRATC aikštelėse leidžiama laikyti ribotą naudotų padangų kiekį. Šiuo metu leistinas limitas išnaudotas, todėl iki atskiro pranešimo KRATC padangų nepriims.

Kviečiame gyventojus laikinai sandėliuoti naudotas padangas savo patalpose arba naudotis kitomis padangų surinkimo galimybėmis:

– Keičiant padangas automobilių remonto įmonėse, senosios turi būti priimamos nemokamai.

– Atiduokite padangas pardavėjams. Visi padangų pardavėjai, tarp jų ir prekybos centrai, privalo iš vartotojo nemokamai priimti padangų atliekas, jeigu jos skirtos to paties tipo transporto priemonei ir jeigu jų atiduodama tiek, kiek perkama.

– Privačios bendrovės, kaip UAB „Toksika“, UAB „Žalvaris“ bei kitos licencijuotos įmonės, priima padangas neribotais kiekiais. Ši paslauga mokama.

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus už kiekvieną neleistinoje vietoje išmestą padangą gali tekti sumokėti baudą nuo 30 iki 90 eurų, o už aplinkai padarytą žalą dar papildomai atlyginti 44 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zalieti uz oru ir demokratini vezi kiekvienam.

Zalieti uz oru ir demokratini vezi kiekvienam. portretas
Mes nedaleisim kad nesvari - nekoserine Astravo elektra butu naudojama lietuvos gyventoju. Nekoserine elektra po 3 men. naudojimo ivaro vezi. Mokslininku ir ekspertu tai irodyta.

cha

cha portretas
tik dabar supratau: KRATC kaltas, kad įvyko gaisras Alytuje :) Ir dar dėl to, kad Aplinkos ministerija, net po tokio incidento, laikinai neleidžia visiems LT atlikeų cetrams priimti daugiau padangų į savo aikšteles. :)

gr

gr portretas
O KRATC yra privatus "kromelis"?Taip,atsitiko bėda,sudegė viena gamykla,bet juk yra ir kitos.Ar ieškojote išeities,ar tą rūpestį permetėt gyventojams?Paskelbėte,kad nebepriimate ir nurodėte baudas už ne vietoje išmestas padangas.Dar parašėte,kur už pinigus priima.Bet mes mokame KRATC už paslaugas .Mokame iš anksto.Tarkitės su kitom įmonėm,tvarkykitės ir mes užmokėsim.Jūs negalite "nepriimti".Tai jūsų darbas "priimti"ir tvarkyti.Už tai gaunate atlyginimus iš mūsų kišenės.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių