Quantcast

Kovo 11-osios šventė uostamiestyje bus dar kuklesnė

Kūrėjų noras Vasario 16-ąją uostamiestyje pagyvinti aktorių performansu ir šventinę dieną visus klaipėdiečius pasveikinti žaismingu filmuku patiko ne visiems. Dėl filmavimo sulaukta skundų, esą aktoriai pažeidė karantino sąlygas, todėl Kovo 11-oji uostamiestyje bus švenčiama dar kukliau.

„Tai yra ir mūsų, ir jūsų, kaip žiniasklaidos, ir visų žmonių pareiga. Pasakyti: „Ne, COVID-19 meno nesustabdys!“ – tokia buvo signatarų performanso režisieriaus Adriano Schvarzsteino pozicija.

Tačiau kūrėjų pastangos surengti šventę net tokiomis sudėtingomis sąlygomis papiktino kai kuriuos uolius piliečius. Šie apskundė menininkus esą nesilaikius nustatytų karantino reikalavimų, nors visa kūrybinė grupė buvo testuojama dėl COVID-19 ir kiek įmanoma laikėsi reikalaujamų atstumų.

Filmavimas buvo pripažintas renginiu ir apskųstas. Dabar laukiama verdikto, ką nuspręs Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ir policija.

Šis savotiškas šaltas dušas kiek atvėsino norą rengti įdomesnius renginius miestiečiams.

Tad artėjanti Kovo 11-oji Klaipėdoje bus švenčiama dar kukliau.

„Kovo 11-osios paminėjimui yra numatyti labai saugūs variantai. Planuojamas tradicinis skaitovų konkursas nuotoliniu būdu, bus transliuojamas choro „Aukuras“ koncertas iš Koncertų salės. Vyks kariliono koncertas, bus labai gražus Europos jaunimo sostinės atidarymo renginys ir kartu Nepriklausomybės atkūrimo dienos bendras minėjimas. Koncertas jau yra nufilmuotas, jis bus rodomas per LRT Plius“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

Šventinę dieną valstybinės vėliavos spalvomis bus apšviestas Klaipėdos senasis paštas Liepų gatvėje, Biržos tiltas, tautine atributika bus papuoštos Dangės krantinės.

„Taip pat bus saugiai iškeltos valstybinės vėliavos Klaipėdos piliavietėje ir Atgimimo aikštėje. Šiais metais bus tokia kukli, bet graži šventė“, – pažadėjo E.Deltuvaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tegyvuoja menas

Tegyvuoja menas portretas
Aiškiai parašyta "visa kūrybinė grupė buvo testuojama dėl COVID-19 ir kiek įmanoma laikėsi reikalaujamų atstumų". Ėch Jūs, skundikai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių