Quantcast

Kova dėl kiekvienos laisvos vietos: klaipėdiečius erzina apleisti automobiliai kiemuose

Klaipėdos savivaldybės tinklalapio skiltyje "Praneškite apie problemą mieste" tarp klaipėdiečių nurodomų problemų dominuoja pranešimai apie bendrose teritorijose laikomus apleistus automobilius. Savivaldybės atstovai tikina, kad į šiuos pranešimus reaguoja operatyviai.

Skaičiuoja kiekvieną vietą

Iš gyventojų skundų matyti, kad pietinės Klaipėdos dalies daugiabučių kiemuose branginama kiekviena vieta, kur tik galima pastatyti automobilį, ir žmones erzina, jei bent vieną jų užima mašina, kurios šeimininkas ilgai nejudina iš vietos.

"Kuncų gatvės vidinėje kiemo aikštelėje jau mažiausiai pusę metų stovi automobilis "Chrysler" nuleistomis padangomis."

"Alksnynės gatvėje kieme jau beveik 2 metus stovi apleistas automobilis "Mercedes Benz" išsileidusiomis padangomis, po juo išbėgę skysčiai. Dėl automobilio jau buvo kreiptasi liepos mėnesį, tačiau jis iki šiol nėra patrauktas."

"Į aikštelę už posūkio iš Mogiliovo į Brožynų gatvę atvilktas mikroautobusas, jis paliktas be priežiūros – priekiniai ratai nuleisti, ant priekinio stiklo guli akmuo. Mikroautobusas neeksploatuojamas."

"Jau ne pirmą kartą esu pranešęs apie šitą autobusiuką, praeitą kartą pranešimas buvo vasario mėnesį, nuo to pranešimo kovo mėnesį jis buvo pertemptas 20 metrų į kitą kiemą ir rūdija ten toliau."

Tai tik dalis skundų, pateiktų vien rugpjūtį.

Žmones piktina, kad neeksploatuojami automobiliai užima stovėjimo vietas daugiabučių kiemuose, kuriuose vietų ir taip labai trūksta.

Pranešimų apie apleistus automobilius miesto gatvėse gauname daug, tačiau ne visi jie pasitvirtina.

Ėmė skųstis studentai?

Prasidėjus naujiems mokslo metams, rugsėjį problemų dėl mašinų statymo vietų dar padaugėjo, nes kai kurie studentai atvyko į Klaipėdą savais automobiliais.

Panašu, kad, neradę prie bendrabučio kur palikti savo mašiną, iš nevilties jie irgi ėmė rašyti skundus savivaldybei.

"Stovėjimo aikštelės prie Klaipėdos universiteto bendrabučio (Universiteto al. 12) virto neeksploatuojamų automobilių laikymo vieta. Tarp tokių automobilių: mėlynas "Opel", mėlynas "Peugeot", "Volvo", "Dodge Caravan", – vardijama bent keturiuose skunduose.

Per tas kelias savaites, regis, viena vieta aikštelėje turėjo padaugėti, nes panašu, jog neliko mėlyno "Opel".

Prie skundo dėl šio automobilio parašyta: "Sprendimas įvykdytas, pradėta administracinė teisena. Užduotis įvykdyta."

Situacija yra kontroliuojama?

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas patvirtino, kad kiekvieną kartą, gavus pranešimą apie apleistą automobilį, vykstama į vietą ir įvertinama situacija.

"Pranešimų apie apleistus automobilius miesto gatvėse gauname daug, tačiau ne visi jie pasitvirtina. Automobilis neeksploatuojamu pripažįstamas tada, kai daugiau nei tris mėnesius nebegalioja jo techninis pasas. Jei automobilis yra tvarkingas ir šiaip stovi kurį laiką nenaudojamas, tai dar nereiškia, kad jis apleistas. Juk pasitaiko atvejų, kai žmonės išvyksta dirbti ilgesniam laikui kitur, automobilį palieka ir niekas jam nedraudžia jo laikyti", – dėstė L.Lapinskas.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio darbuotojai pagal valstybinius numerius nustato, ar galioja automobilio techninis pasas. Jei paso galiojimas pasibaigęs prieš tris mėnesius, automobilis fiksuojamas kaip apleistas.

"Tokiu atveju konstatuojame, kad automobilis yra neeksploatuojamas. Pirmąkart jo savininkas yra įspėjamas, antrą kartą skiriama bauda nuo 140 iki 300 eurų. Būna, kad pamatę įspėjimą savininkai išsigabena automobilį. Taigi tokių apleistų mašinų sąrašas nuolatos kinta. Šiais metais esame skyrę per 300 administracinių nuobaudų savininkams už neeksploatuojamos transporto priemonės laikymą bendrojo naudojimo teritorijose", – patikslino L.Lapinskas.

Anot jo, šiais metais Kontrolės ir prevencijos poskyrio darbuotojai pasirūpino, kad iš viešų erdvių būtų išgabenti 25 apleisti automobiliai, kuriuos savininkai "pamiršo".

"Apleistą automobilį iš bendrojo naudojimo erdvių išgabename tuo atveju, kai yra nežinomas savininkas arba nepavyksta jo rasti. Kol kas šiais metais nė vienas iš 25 savininkų neapsireiškė ir nuvežtų automobilių neatsiėmė. Ar apleistos mašinos mieste yra didelė problema? Manau, šiuo metu mes su ja susitvarkome", – paaiškino L.Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyza

Vyza portretas
Kada aiksteles automobiliams prades irengineti, kai snigti prades?

Pigis

Pigis portretas
Situacija nekontroliojama visiskai. Masinos kaip stovi apleistos taip ir stovi. Paraso ispejima savininkui ir tuom ir baigiasi viskas. Stoves tar pora metu niekam nereikalinga...

Algis

Algis portretas
Tai neskiria TA nuo tech paso matyt . . .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių