Quantcast

Koronaviruso židinys liepsnoja „Klaipėdos viltyje“: įstaigos vadovė prašo pagalbos

Situacija sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje "Klaipėdos viltis" kelia didelį nerimą. Čia susirgo visi 30 globotinių, beliko keturi sveiki darbuotojai. Įstaiga prašo pagalbos.

Bendrijos vadovė Janina Tulabienė sakė, kad iš 4–5 darbuotojų, šiuo metu besirūpinančių neįgaliaisiais, bet kurią dieną gali nelikti nė vieno.

"Dirbama vieną parą, kitą ilsimasi. Situacija – įtempta, bet ieškome išeičių. Apsaugos priemonėmis mes apsirūpinę, esame pasiruošę savanoriams mokėti atlygį. Žinoma, jei jie paprašys protingos sumos", – tikino pašnekovė.

Klaipėdos savivaldybė šiai įstaiga padėti negali.

Mes pajėgūs mokėti tokį atlyginimą, kokį mokame ir savo darbuotojams. Jei paprašytų 40 eurų už valandą, mums tai būtų neįmanoma.

"Ji yra privati, mes galime tik pagelbėti ieškoti darbuotojų ar savanorių. Nėra tokių programų, kuriomis galėtume remti privačias įstaigas", – nurodė Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

"Būtų šaunu, jei ateitų trys ar keturi žmonės, dviejų savanorių jau sulaukėme. Didelių reikalavimų nekeliame, būtų gerai, jei žmonės turėtų kokios nors patirties darbe su neįgaliaisiais. Tačiau jų užduotis būtų tik pabendrauti, paduoti valgį, prižiūrėti globotinius, nes tai vis dėlto yra sutrikusio intelekto žmonės", – kalbėjo J. Tulabienė.

Įstaiga buvo sulaukusi kelių skambučių, tačiau sutartą dieną savanoriai taip ir nepasirodė.

"Mes pajėgūs mokėti tokį atlyginimą, kokį mokame ir savo darbuotojams. Jei paprašytų 40 eurų už valandą, mums tai būtų neįmanoma. Proga padėti galėtų tapti paspirtimi tiems, kurie šiuo metu ieško darbo. Tikėtina, nebūtų sudaroma ilgalaikė sutartis", – kalbėjo J. Tulabienė.

Klaipėdiečiai, panorę padėti sudėtingoje situacijoje atsidūrusiai bendruomenei, mini įvairius motyvus. Dalis ateina vedini geros širdies, suprasdami, kad pandemijos mastai plečiasi, o ir bet kuriam gyventojui netrukus gali prireikti svetimųjų pagalbos.

"Mūsų globotiniai nėra tie, kurie tik guli, jie juda, kruta. Suvaldome. Apeliuojame į tuos, kurie supras situaciją ir atmes asmenines baimes", – sakė J. Tulabienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Nuomone

To Nuomone portretas
Gal žinai, jog rinkti ir skelbti asmeninę informaciją draudžia įstatymai? Gali patį gerokai nubausti! Nežinojimas įstaymų, nuo atsakomynės neatleidžia, taigi....

Senjorė

Senjorė portretas
O kur gyvenančių giminės,tegu savanoriauja

Amžini kėdėse

Amžini kėdėse portretas
Nusenusi, neturinti jokių vadybos gebėjimų ši ponia Tulabienė. pati rizikos grupėje, Ar ne laikas keisti tokius "vadovus"? Ar jos šeimos artimieji i taip pat toje įstaigoje ten pat tebegyvena, kad laikosi direktorės kėdės įsikibusi ?. Bet Klaipėda savivaldybės valdomose įstaigose išskirtinė: Janušonis, Drungilienė, Juodviršis, Tulabienė... O šaipomės iš užsisėdėjusio, valdžios neatiduodančio Lukašenkos,
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių