Quantcast

Koronaviruso atveju Klaipėdoje sumaišties nebūtų?

Klaipėda pasiruošusi veikti jeigu miestą pasiektų koronavirusas. Šiuo virusu susirgusius pacientus priimtų ir gydytų Klaipėdos universitetinė ligoninė. Žmonės, manantys, kad serga pasaulyje greitai plintančiu virusu raginami patys į ligonines nevykti, o skambinti pagalbos tarnybų numeriu 112.

Aptarė veiksmus

Situaciją dėl sparčiai plintančio koronaviruso bei Klaipėdos pasirengimo priimti užsikrėtusius pacientus pirmadienį aptarė miesto valdžios bei kitų šiais klausimais atsakingų institucijų atstovai.

„Tokį pasitarimą paskatino situacija pasaulyje. Mes esame pasaulio dalis, neturėtume galvoti, kad mūsų neliečia tai, kas vyksta už kelių tūkst. kilometrų. Ta problema gali atsirasti bet kada ir Lietuvoje“, – teigė Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Tikrai manome, kad šiai dienai esame pasiruošę.

Posėdžio metu aptarta, kokios institucijos ir kaip turėtų reaguoti išaiškėjus viruso atvejui Klaipėdoje, kas turėtų nustatyti kontaktavusius asmenis, kur žmonėms derėtų kreiptis išryškėjus ligos ar į ją panašiems simptomams.

Veikti pasiruošta

Uostamiesčio savivaldybės Sveikos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė po pasitarimo patikino, kad šiuo metu visos už tokių situacijų valdymą atsakingos įstaigos yra pasiruošusios ir aiškūs veikimo planai.

„Tikrai manome, kad šiai dienai esame pasiruošę“, – tvirtino R.Perminienė.

Klaipėdoje virusu užsikrėtusius žmones priimti pasirengęs Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų departamentas.

Į ligoninę – kitu keliu

Atsižvelgiant į koronaviruso sudėtingumą juo užsikrėtę asmenys į ligoninę būtų pristatomi kitaip nei įprasti pacientai. Tokie žmonės į gydymo įstaiga turėtų būti atgabenti greitosios medicininės pagalbos transportu ir į ligoninę patekti ne per bendrąjį priėmimą, o per kitą.

„Infekcinių ligų departamentas yra tam pasiruošęs, yra atskiri įėjimai, atskiros izoliuotos palatos. Gydytojai, slaugytojai, visas medicinos personalas taip pat turi specialią aprangą ir, žinoma, greitoji medicininė pagalba po tokio paciento atvežimo į ligoninę taip pat turi turėti atitinkamas priemones – dezinfekuoti mašiną“, – apibendrino R.Perminienė.

Pirmiausia – skambinti

Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja pabrėžė, kad žmonės, įtarę, jog serga koronavirusu, neturėtų patys vykti į gydymo įstaigą. Pirmiausia raginama kreiptis skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Greitosios medicinos pagalbos specialistai telefonu užduotų žmogui specialius klausimus, kurie padėtų nustatyti viruso riziką ir būtų nuspręsta kaip elgtis toliau.

Anot R.Perminienės, jeigu laboratoriškai patvirtintų susirgimų minėtu virusu atvejų masiškai daugėtų būtų šaukiama miesto ekstremalių situacijų komisija ir sprendžiama ar mieste skelbti ekstremalią situaciją, riboti masinius renginius ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To@siaubas

To@siaubas portretas
Manau kad pries atvykdami medicinos darbuotojai noretu pirma uzsideti skalafandrus ir respiratorius kad apsisaugotu nuo serganciojo todel ir liepia sksmbinti ir papadakoti situacija, girdejau is vienos infekciniu ligu gydytojos A. Marcinkutes pasisakymu spaudai kad koronavirusas jau lietuvoje tik niekas apie tai nepasakoja kad zmones nepanikuotu

Siaubas

Siaubas portretas
kaip klysta medicina ! Nevykit ,gala vistiek gausit ,tai sedekit namuose ir tyliai eikit i dausas. Taip pasiruose virusui, siaubas !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių