Quantcast

Koronavirusas išplito Kretingos vienuolyne: susirgo keturi broliai pranciškonai

Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyne koronavirusas nustatytas keturiems vienuoliams. Nerimą kelia tai, kad jie galėjo lankyti kretingiškius namuose ir teikti sakramentus.

"Gruodžio 10 d. gauti brolių pranciškonų COVID-19 tyrimų atsakymai. Rolando, Bernardo, Alvydo ir Pauliaus testai teigiami, tačiau broliai jokių ligos simptomų nejaučia", – rašoma parapijos internetiniame puslapyje.

Užsikrėtusieji izoliuojasi ne vienuolyno patalpose.

Vienuolyno gvardijonas Andrius Dobrovolskas patikino, kad kol kas panikos dėl galimų kontaktų su parapijiečiais sėti nereikėtų.

"Kiek atsimenu, ligonius lankė tas brolis, kuriam koronavirusas nepatvirtintas. Prieš mišias kunigai dezinfekuodavo rankas, o komunija dalyta dėvint pirštines. Nemanau, kad buvo galima užkrėsti. Šiuo metu nėra kalėdojama, į namus galėjo eiti tik lankyti ligonių", – kalbėjo A. Dobrovolskas.

Į celes teko užsidaryti ir visiems kitiems vienuolyno broliams. Vienuoliai stengiasi laikytis vienas nuo kito atokiau.

"Mišias vakarais atvyks aukoti broliai iš Klaipėdos", – paaiškino vienuolyno gvardijonas.

Be keturių vienuolių, virusas nustatytas dviem bažnyčios darbuotojams ir vienam jų šeimos nariui.

"Dabar jau visa Lietuva serga. Turbūt visi turėsime persirgti. Vasarą vienuolyne susidūrėme su pirmuoju sudėtingu atveju. Matyt, taip susiklostė aplinkybės, žmogus užsikrėtė nuo kito kartu keliavusiojo", – kalbėjo A. Dobrovolskas.

Pašnekovas prisiminė vasarą kovą su koronavirusu pralaimėjusį Kretingos parapijos vikarą Arūną Brazauską.

"Panašu, tvarka griežtės, per Kalėdas parapijiečius kviesime stebėti mišias internetu, nesirinkti į bažnyčią. Tai jau per daug pavojinga", – pastebėjo A. Dobrovolskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių