Quantcast

Komisijai teks iš naujo svarstyti Klaipėdos Mogiliovo gatvės pavadinimo keitimo klausimą

Keliems Klaipėdos savivaldybės komitetams nepritarus Žardės gatvės pavadinimo suteikimui Mogiliovo gatvei, šį klausimą pavesta nagrinėti iš naujo.

Žardės gatvės pavadinimui buvo pritarusi Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija, tokį siūlymą pateikusi komitetams, tačiau politikų palaikymo nesulaukta.

„Klausimas svarstytas keturiuose komitetuose, siūlytam pavadinimui nepritarta. Klausimas pakartotinai bus pateiktas svarstymui komisijai“, – BNS informavo komisijos narys Vytautas Nausėda.

Komitetų nariai pritarė, jog reikia keisti Mogiliovo gatvės pavadinimą, tačiau pasiūlymui suteikti Žardės gatvės pavadinimą nepritarė dėl galimos painiavos, nes Klaipėdoje jau yra Žardininkų ir Žardupės gatvės. Be to, vienas mikrorajonų vadinamas Žardės.

Ūkio ir aplinkosaugos komiteto narė Elida Mantulova teigė, jog gali kilti sumaištis dėl panašių pavadinimų, todėl siūlė atlikti gyventojų apklausą ir pakartotinai kreiptis į Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisiją.

Tokį pat siūlymą pateikė ir Miesto plėtros bei strateginio planavimo komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė. Jos nuomone, komisija dar kartą turėtų peržiūrėti bei pagalvoti dėl gatvės pavadinimo keitimo ir tik padarius gyventojų apklausą priimti sprendimą.

Žardės gatvės pavadinimą komisijai pasiūlė jos pirmininkas, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorius Vasilijus Safronovas. Anot jo, Klaipėdoje yra Žardininkų gatvė, tačiau Žardė ir Žardininkai kadaise Klaipėdoje buvo dvi visiškai nesusijusios tarpusavyje gyvenvietės. Žardės pavadinimas žinomas nuo 1253 metų, tai yra, istoriniuose šaltiniuose pirmą kartą paliudytas gerokai anksčiau nei miesto pavadinimas Klaipėda.

Komisijai buvo pateikta ir daugiau pavadinimų variantų – Gibišų, pagal netoliese buvusią vietovę, taip pat Seimo narė Ligita Girskienė siūlė pavadinti kapitono Liudviko Stulpino vardu. Pastarajam variantui nepritarta, nes L. Stulpino gatvė yra Klaipėdos rajone, visai greta miesto.

Keisti Mogiliovo gatvės pavadinimą nuspręsta Klaipėdos savivaldybei nutraukus ryšius su Baltarusijos miestu-partneriu Mogiliovu, esančiu rytinėje Baltarusijos dalyje. Tai padaryta Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, taip pat ir iš Baltarusijos teritorijos.

Išreikšdama palaikymą Ukrainai miesto taryba pritarė siūlymui Melnragėje esantį taką pavadinti Odesos vardu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visų markių savo automobilius

Visų markių savo automobilius portretas
Lietuvos "patrijotai"-idijotai turėtų pervadinti į Zapirižiečius. Perkalti automobilių pavadinimus būtina, kitaip pasaulis mūsų nesupras.

pats

pats portretas
bjauriausias gatves pavadinimas Klaipedoje

Palikit ramybėje

Palikit ramybėje portretas
gatves paminklus ir nedarykit bereikalingų darbų kurie dar ir kainuoja. Visiškas neūkiškumas, rimto darbo miestui imitacija ir žmonių piktinimas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių