Quantcast

Komisija išteisino savavaliavimu kaltintą direktorių

Klaipėdos savivaldybės administracinė komisija vakar svarstė, ar įmonės "Klaipėdos vanduo" vadovui Leonui Makūnui mesti kaltinimai savavaliavimu yra pagrįsti.

Jos nuomone, bausti direktorių dėl viršytų įgaliojimų nėra pagrindo.

Dėl sklendės – aistros

Aistras sukėlęs ginčas kilo dėl pernai gegužės 28-ąją įmonės "Klaipėdos vanduo" darbuotojų Kretingalėje atliktų darbų.

Privačios žemės savininkai L.Makūną skundė dėl to, kad, jų nuomone, įmonės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai savavališkai prikišo rankas prie svetimo įrenginio – į šiuo metu Klaipėdos rajono savivaldybės vardu registruotą nuotekų šulinį įmontavo sklendę.

Ji turėjo atlikti reguliatoriaus vaidmenį, nes Kretingalėje įsikūrusios įmonės "Hidrona" nuotekų vamzdynu buvo šalinami dideli nuotekų kiekiai.

"Nuotekų valymo įrenginiai net buvo užpilti. Mus už tai nubaudė aplinkosaugininkai. Tai jie mums padėjo paruošti priemonių planą, kaip pagerinti darbus ir apsaugoti sistemą nuo sutrikimų. Viena šių priemonių – pasiūlyta įrengti sklendę ir riboti momentinį nuotekų srautą", – priežastis, kodėl teko imtis tokių darbų, aiškino L.Makūnas.

Įmonės vadovas paaiškino, kad įmontuota sklendė padeda reguliuoti nuotekų patekimo į valyklą intensyvumą. Mat į valyklą atitekantis per didelis nuotekų srautas sukelia avarijos grėsmę – nevalytos nuotekos gali išsiveržti į aplinką. Todėl riboti nuotekų srautą yra būtina.

"Mes siekėme, kad debetas neviršytų 8 kub. metrų per valandą. Tačiau mūsų matavimai parodė, kad per valandą buvo išleidžiama net 30 kub. metrų", – tikino L.Makūnas.

Apskundė policiją

Tačiau pagal panaudos sutartį sklypu besinaudojančios Kretingalės gyventojos interesus ginančių advokatų nuomone, įmonė "Klaipėdos vanduo" esą tinkamai neinformavo sklypo savininkų dėl ketinimų vykdyti darbus.
Todėl bendrovė buvo apskųsta Klaipėdos rajono policijai.

Pareigūnai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą, tačiau nuobaudą L.Makūnui turėjo skirti Klaipėdos savivaldybės administracinė komisija.
Jos nariai vakar išklausė tiek įmonės "Hidrona" atstovus, tiek sklypų savininkų advokatus, ir nusprendė, kad L.Makūnas nepadarė jokių nusižengimų.

"Įkišo į vamzdį metro ilgio daiktą, turėdami tam tikrų tikslų", – išklausęs abi puses ginčo jo esmę apibendrino Administracinės komisijos pirmininkas Vytautas Čepas.
Įgaliojimų neviršijo

Komisijai bendrovės "Klaipėdos vanduo" atstovai pateikė įmonės "Registrų centras" išduotą pažymą, kurioje rašoma, kad pernai gegužės 28 dienos duomenimis, sklypas, kuriame vykdyti darbai, priklausė valstybei.

"Tik vėliau, po daugiau nei dviejų savaičių, patikslinus sklypo ribų matavimus, šulinys, dėl kurio čia visi ginčijasi, buvo priskirtas privačiam sklypui", – komisijai pateiktus dokumentus komentavo Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Komisijos nuomone, L.Makūnas neviršijo įgaliojimų, o darbų imtasi nepažeidžiant tuo metu galiojusių nuosavybės dokumentų.

Komisijos sprendimas gali būti skundžiamas per 20 darbo dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių