Quantcast

Kokia statinių ateitis?

Prieš septynerius metus iš statinių, esančių Jūros g. 1 ir 1B, išsikraustė Vyriausiasis policijos komisariatas. Nuo tada šie pastatai nenaudojami, o jų techninė būklė vis blogėja.

Reikalauja informacijos

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas nutarė iškelti šią problemą, kreipdamasis į Turto banką su klausimais, ar kas nors bus daroma, kad reprezentacinėje miesto vietoje esantys statiniai nebadytų klaipėdiečiams akių.

"Pastatai nuosavybės teise priklauso valstybei, o šį nekilnojamąjį turtą valdo valstybės įmonė Turto bankas. Kreipiausi į Turto banką, kadangi pastatai yra prastai prižiūrimi, atviromis langų ir durų angomis, nuolat veikiami oro sąlygų, taip pat į juos gali patekti pašaliniai asmenys. Prašiau suteikti informaciją, kokios procedūros artimiausiu metu planuojamos, ar numatoma skelbti šių nekilnojamojo turto objektų pardavimo aukcioną. Nors šie pastatai ir nėra savivaldybės nuosavybė, miestui svarbu, kad unikalus visai šalia senamiesčio esantis kompleksas būtų išsaugotas, sutvarkytas ir naudojamas", – savo feisbuko paskyroje rašė meras.

Ruošia pardavimui

Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovas Karolis Vaitkevičius patvirtino, kad mero kreipimasis buvo gautas ir detali informacija bus pateikta jau artimiausiu metu.

Taip pat pažymėta, kad praėjusių metų rugpjūčio 31 d. Vyriausybė įtraukė minimą objektą į privatizuojamų sąrašą.

"Objektas šiuo metu yra rengiamas pardavimui – atliekamas vertinimas, kaip sėkmingiau būtų galima jį parduoti, vertinamos galimos objekto pritaikymo ir vystymo galimybės, nustatinėjama pradinė kaina. Tikėtina, kad objekto aukcionas galėtų būti skelbiamas vasaros pradžioje. Turto bankas, atstovaujantis valstybės interesui, yra suinteresuotas, kad objektas būtų parduotas už kuo didesnę kainą, o gautos lėšos skirtos kitų objektų vystymui ar modernizavimui", – teigė K. Vaitkevičius.

Lanko kartą per mėnesį

Anot Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovo, pastatas yra reguliariai prižiūrimas, teritorija ir pats pastatas yra uždaryti ir saugomi, o patekus pašaliniams asmenims reaguoja fizinė apsauga (apsaugos tarnyba).

"Galime užtikrinti, kad pastatas yra reguliariai prižiūrimas. Pagal sutartį techninis prižiūrėtojai objektą lanko kartą per mėnesį, įvertina būklę. Turto bankas savo ruožtu atlieka būtiniausius darbus, kad į pastatą nepatektų pašaliniai asmenys ir kad objektas nekeltų grėsmės aplinkiniams. Šiuo tikslu užsandarintas pirmasis objekto aukštas, nuo tvoros nurinktos pavojingai pakibusios čerpės", – pažymėjo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
Bausti reikia storasiknius uz neveiksnuma ir korupcija.

kokia ateitis kokia ateitis

kokia ateitis kokia ateitis portretas
palauks kol visai sugrius ir toj vietoj pastatis daugiaukščius. H U I raidės formos :D:D

Jonas

Jonas portretas
Ne mero darbas prabudus po 7 metų klausinėti. Savivaldybėje pilna įvairiausių pareigų ir valdininkėlių , prirašiusių ataskaitas apie nuveiktus darbus ir komandiruotes ,kur pasisėmė begalinio patyrimo kaip grąžinti miestą ir noro dirbti Tėvynės labui. Kyla klausimas , ar jie 7 metus ruošiasi paremti griūvančią savo namo sieną . Turto bankas Vilniuje , o griūvantis pastatas Klaipėdoje. Klaipedos savivaldybės valdinkai algą gauna iš Klaipėdos biudžeto. Gal tų valdinkų per daug , jie nebežino ką dirba,kur dirba,kam dirba.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių