Quantcast

Ko bijo Paupių gyventojai ir kas jų rajone planuojama?

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje įžiebė konfliktą Priklausomybės ligų centro kaimynystė. Prieš jį sukilo Paupių rajono gyventojai, praneša LNK.

Paupių rajono name norima įsteigti Respublikinio priklausomybės ligų centro padalinį. Anksčiau namas buvo Kauno valstybinės kolegijos bendrabutis, dabar dalyje veikia Paupių pirminės sveikatos priežiūros centras. Kitoje dalyje – per 20 šeimų, kurios nenori Priklausomybės ligų centro už sienos.

„Ne, jokiu būdu. Tiek metų pragyvenome tvarkingai“, – kategoriškai teigė Paupių gyventoja Julija Gubaidulina.

Ir kiti paupiškai tokio centro kratosi.

Visi gyventojai ištikti šoko, tokia įstaiga turbūt sujauktų ne tik visą gyvenimą, aplinką, bet ir pasėtų baimės.

„Tai yra istorinis rajonas, Bachmano dvaro teritorija. Šiandien sužinome tokį siurprizą per trečius asmenis, kad mūsų rajone steigiama tokia įstaiga, kuri iš tiesų kelia nerimo“, – piktinosi Paupių gyventojas Martynas Gaina. Jam pritaria Dienovidžio bendruomenės primininkas Vytautas Jonikas: „Paslapčia, nei projektų, nei viešo svarstymo. Taip neturi ir negali būti. Tarp žmonių sėja nesantaiką. Tai savivalė.“

„Šalia parkas, kurį mes puoselėjame jau 20 metų be jokios pagalbos, patys gyventojai... Manau, jis bus pilnas panaudotų švirkštų“, – apie vieną blogesnių scenarijų svarstė Paupių gyventojas Jonas Lukša.

Skaičiuojama, kad Paupiuose gyvena apie 3 tūkst. gyventojų.

„Visi gyventojai ištikti šoko, tokia įstaiga turbūt sujauktų ne tik visą gyvenimą, aplinką, bet ir pasėtų baimės“, – teigė Paupių bendruomenės pirmininkė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Tai narkomanai, alkoholikai. Mes sutinkame, kad juos reikia gydyti, tačiau tai turi būti ne gyvenamajame rajone. Apie 30 m atstumu statomas naujas trijų aukštų gyvenamas namas, 80 m atstumu – daugiaaukščiai gyvenamieji namai“, – stebėjosi Paupių seniūnaitė Rasa Arcišauskienė.

Klaipėdos savivaldybės narkotikų kontrolės komisijos pirmininkui toks kilęs pasipriešinimas – nesuprantamas.

„Šis padalinys skirtas jaunimui, nepilnamečiams ir reikia atkreipti dėmesį, kad kalbama ne apie priklausomus, o apie tuos, kuriems tik atsirado problemų. Kad problemai užkirstume kelią, turi atsirasti toks dienos stacionaras“, – bandė paaiškinti Klaipėdos savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos pirmininkas Aleksandras Slatvickis.

Miestas šiuo metu yra besąlygiškai bendruomenės pusėje.

Jame darbo dienomis būtų teikiamos paslaugos problemų turintiems nepilnamečiams. Klaipėdoje atidaryti Regioninį centrą vaikams ir paaugliams nusprendė Sveikatos apsaugos ministerijos sukurta ekspertų grupė. Klaipėdoje tokios pagalbos vaikams nebuvo. Ji teikiama tik Kaune ir Vilniuje.

Specialistai sako, kad baimės ir nesuvokimas kyla, nes žmonėms trūksta žinių. Miesto valdžia nesupranta, kodėl tomis žiniomis net Sveikatos apsaugos ministerija nesidalijo.

„Kaip galima šiais laikais tokius planus įgyvendinti slapstantis ir nieko neinformuojant. Paskui, iškilus į viešumą, pradėti teisintis, kaip tai svarbu ir reikalinga. Turbūt ne nuo čia reikėtų pradėti“, – stebėjosi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Miesto valdžia kategoriška.

„Miestas šiuo metu yra besąlygiškai bendruomenės pusėje. Jei bus kalba apie kokius nors leidimus, derinimus, miesto pozicija tikrai bus negatyvi“, – pabrėžė V.Grubliauskas.

Priklausomybės ligų centrui dabar yra perduota tik dalis patalpų buvusiame bendrabutyje, tačiau paupiškiai bijo, kad ilgainiui čia galia atsirasti ir Regioninės priklausomybės ligų centras suaugusiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paprastas

Paprastas portretas
Pritariu abejais klausimais- geda miesto "laikrasciui" ir gyventojams - kur desit rastus svirkstus? Kaip isleisit vaikus i kiema, jei neadekvatus salia??

geda laikraščiui

geda laikraščiui  portretas
praneša LNK. Nėra žurnalistų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių