Quantcast

Ko bijo naujieji uostamiesčio politikai?

Naujoji Klaipėdos taryba prisiekė dar balandžio 18-ąją, tačiau visą mėnesį didžioji dauguma tarybos narių miestiečiams ir savo rinkėjams yra nepasiekiami. Išrinktieji neviešina telefono numerių, kuriais juos galėtų pasiekti interesantai, tačiau kiekvienas vis tiek gaus po 300 eurų kanceliarinėms išlaidoms ir telefono ryšiui.

Nesislepia tik 7 politikai

Aiškėja, jog iš 31 tarybos nario tik septyni paskelbė mobiliojo ryšio telefonus Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje.

Telefonų numerių nusprendė neslėpti konservatorius Rimantas Didžiokas, Lietuvos centro partijos kandidatė Nina Puteikienė, visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda" nariai Artūras Razbadauskas, Judita Simonavičiūtė, Rimantas Taraškevičius, Vaida Žvikienė, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovė Lina Skrupskienė.

Tinklalapyje po visų kitų politikų fotografijomis paviešintas tik oficialus tarybos nario elektroninio pašto adresas.

Paklaustas, kaip vertina kitų kolegų požiūrį į savo pasiekiamumą rinkėjams, ilgametis tarybos narys, buvęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius itin nustebo, jog politikų telefonai vis dar yra didžiulė paslaptis.

"Aš nemanau, kad tarybos nariai turėtų slėpti telefonų numerius ir nekalbėti su žmonėmis. 29 metus esu miesto taryboje, dešimt metų buvau meras ir visuomet mano numeris buvo viešas. Visi, kas norėjo, prisiskambindavo. Žinoma, kad būna nemalonių temų ir nemalonių skambučių. Bet toks gyvenimas. Aš nebijau žmonių", – patikino R.Taraškevičius.

Ryšiui – išmokos iš biudžeto

Aiškėja, jog jau visą mėnesį naujieji tarybos nariai nesugeba tarybos sekretoriatui pateikti telefoninio ryšio numerių, kuriuos savivaldybės darbuotojai galėtų paskelbti miesto tarybos kontaktų sąrašuose.

"Jei tarybos narys naudojasi kanceliarinėmis išmokomis, kurios skirtos telefono ryšio išlaidoms apmokėti, jis tiesiog privalo skelbti numerį. Yra tvarka, pagal kurią savivaldybė tikrai padengia visas išlaidas. Jei imi išmokas, būk malonus ir skelbk numerį. Reikia juos išslaptinti", – stebėjosi R.Taraškevičius.

Jei imi išmokas, būk malonus ir skelbk numerį. Reikia juos išslaptinti.

Vienas iš mobiliojo ryšio telefono numerio neskelbiančių politikos naujokų Vidmantas Dambrauskas kalbinamas pirma pareiškė, jog jam telefoną galbūt turėtų duoti savivaldybė.

Vėliau susizgribęs, jog telefono aparatą politikui visgi derėtų įsigyti pačiam, pasitaisė.

"Na taip, aš galiu ir pats nusipirkti telefoną. Galiu tai sau leisti. Belieka pažadėti, kad sutvarkysime tą reikalą", – žadėjo politikos naujokas.

V.Dambrauskas pripažino, jog ne visi naujai išrinkti tarybos nariai galėjo spėti susitvarkyti šiuos reikalus.

"Ne viską ir žinome. Beje, aš atsisakiau visų kanceliarinių išmokų. Aš nieko neimsiu. Vadinasi, turėsiu pats pasirūpinti telefonu ir sim kortele", – tikino tarybos narys.

Lindi feisbuke

Tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus aiškino, jog šiuo metu naudojamų privačių mobiliojo ryšio telefono numerių politikai nenori viešinti, prisidengdami asmens duomenų įstatymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkėjas

rinkėjas portretas
Tarybos nariai bijo ne žmonių, bet ligonių kurie nesupranta kada skambinti. Jiems švenčių dienos ar 23 vakaro ar 6 ryto valanda normalu. Tarybos narys nėra gaisrininkas, policininkas ar greitoji, kuriam reikia nedelsiant paskambinti ir pranešti.

chi chi

chi chi portretas
na tep - ,,rašyk raštu..".O jie po mėnesio atsiūs atsakymą su padėka kad esate aktyvus pilietis.Ir krūvą kalbos ne į temą. Iki šiol taip buvo ir bus

Aš juritai

Aš juritai portretas
pritariu ... asmeninis nr turi darbo valandas kaip ir tarybos nariai ? Vieši asmenys viešina darbinius kontaktus, o ne privačius ...kažkaip nemačiau seimo narių viešų privačių kontaktų , o darbinis , manau yra e paštas ...Rašyk raštu , nebus anoniminių ir šiaip reaguojančių į mėnulio fazes )
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių