Quantcast

Kliūtys uostamiesčio keliuose: į namus – per purvą ir balas

Klaipėdiečiai tiesiog bombarduoja už miesto tvarkymą atsakingus valdininkus skundais dėl mieste esančiųjų pėsčiųjų takų. Vienuose pranešama, jog byra ką tik suremontuoto tako trinkelės, kituose piktinamasi, kad metus nekreipiama dėmesio į gyventojų pagalbos šauksmą.

Nesulaukia tvarkytojų?

Praėjusią savaitę Bandužių gatvės gyventojai įregistravo pranešimą, jog ties 16-uoju namu visą rudenį ir žiemą pėsčiųjų takas skendi vandenyje.

Žmonės skundžiasi, kad žingsniuodami į namus turi bristi per balas, nes absoliučiai visas pėsčiųjų takas yra po vandeniu.

Debreceno gatvės gyventojai skunde miesto tvarkytojams net atsiuntė elektroninį žemėlapį.

Jame pažymėtos keturios vietos, kuriose pėsčiųjų takų būklė yra tragiška.

"Takai yra itin prastos būklės, einant galima kojas išsisukti. Tenka po lietaus bristi aplink pievą, kad kojų nesušlaptume", – savivaldybei skundėsi gyventojai.

Pėsčiųjų takai sunkiai įveikiami motinoms su vaikų vežimėliais ar senyvo amžiaus žmonėms. Gyventojai tikina, kad kai kur šaligatvių plytelių iš viso nėra arba jos visiškai sulūžusios.

Panašaus pobūdžio kreipinių dėl gatvių, šaligatvių, aikštelių atnaujinimo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius gauna kasdien, todėl remontuojamų šaligatvio dangų sąrašas yra ilgas.

"Pridedu žemėlapį su konkrečiomis vietomis, kur yra prasčiausia būklė. Nors jų rajone yra ir daugiau. Prieš metus laiko jau buvau registravęs šią problemą dėl pėsčiųjų takų. O rezultato taip ir nėra", – pasakojo Debreceno gatvės gyventojas.

Verpėjų gatvės gyventojai skunde valdininkams pažymi, kad prieš metus paklotos šaligatvių trinkelės jau ėmė trupėti, atsirado įgriuvos ir tose vietose susiformavo duobės.

Skundai plaukia nuolat

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius, atsakydamas į dienraščio užklausą, tikino, kad gyventojų skundai yra užregistruoti, o tokių laiškų miesto tvarkytojai esą gauna kasdien.

"Pažymėtina, kad panašaus pobūdžio kreipinių dėl gatvių, šaligatvių, aikštelių atnaujinimo Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius gauna kasdien, todėl remontuojamų šaligatvio dangų sąrašas yra ilgas. Gyventojų įvardintos problemos sprendžiamos pagal jų pobūdį ir sudėtingumą", – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus specialistai.

Pasak savivaldybės darbuotojų, gyventojai dažniausiai prašo suremontuoti automobilių stovėjimo aikšteles ir šaligatvius, kurių plytelės yra sutrupėjusios dėl ant jų statomų mašinų, prašoma atnaujinti žaliųjų zonų pėsčiųjų takus, kurie yra gana platūs ir neretai – labai prastos būklės.

Duobės: Verpėjų gatvėje byra naujai suremontuoti šaligatviai. / Skaitytojo nuotr.

"Automobilių stovėjimo aikštelių, problemiškų vietų ir šaligatvių remonto darbai yra vykdomi vadovaujantis Klaipėdos miesto daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo priemonių planu, kuris atnaujinamas kasmet ir tvirtinamas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Daugelyje miesto rajonų šaligatvių ir pėsčiųjų takų būklė yra patenkinama arba bloga, todėl darbai atliekami atsižvelgiant į priežiūros darbams skirtą finansavimą, jų šaltinius, į darbų pobūdį bei gyventojų srautus. Jei skirtų lėšų nepakanka visam šaligatviui atnaujinti, tuomet remontuojamos blogiausios būklės takų vietos, kurios kelia grėsmę žmonių saugumui", – dėstoma atsiųstame paaiškinime.

Ieškos, kas kaltas dėl balos

Miesto prižiūrėtojai, gavę Bandužių gatvės 16 namo gyventojos pranešimą dėl vandeniu užlieto pėsčiųjų tako, kuris, anot šios klaipėdietės, laikosi visą šaltąjį sezoną, ėmė ieškoti kaltininko.

"Miesto tvarkymo skyriaus specialistai dėl šios problemos kreipsis į įmonę "Klaipėdos vanduo" su prašymu patikrinti, ar nėra pažeistų šulinių ar drenažinių vamzdžių ir, suradus gedimą, išspręsti problemą. Jei paaiškės, kad tai – ne inžinerinių tinklų problema, bus ieškoma kitų galimybių išspręsti problemą dar šiais metais. Be to, šis šaligatvio ruožas bus įtrauktas į 2021 m. remontuojamų šaligatvių dangų sąrašą", – paaiškino savivaldybės atstovai.

Įtraukė į sąrašą

Dėl Debreceno gatvės gyventojo prašymo atnaujinti žaliųjų zonų pėsčiųjų takus, esančius tarp gyvenamųjų namų, savivaldybės darbuotojai vis dėlto susiruošė apžiūrėti Debreceno gatvės kvartalo takų būklės.

"Apžiūros metu vizualiai įvertinta, jog takai yra prastos būklės, tačiau tokių takų gyvenamuose kiemuose, kaip pastebi savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, yra labai daug. Lyginant Debreceno g. 76 pėsčiųjų takus su kitų kiemų takais, minėto tako būklė nėra blogiausia. Todėl šio gyventojo prašymas yra įtrauktas į remontuojamų šaligatvio dangų sąrašą, probleminės vietos bus remontuojamos tada, kai tam bus lėšų", – visuomenei situaciją komentavo Miesto tvarkymo skyriaus specialistai.

Bėdos: pėsčiųjų takai sunkiai įveikiami motinoms su vaikų vežimėliais ar senyvo amžiaus žmonėms. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dėl Verpėjų gatvės šaligatvių būklės gyventojai pranešimą savivaldybei siuntė lapkričio 12-ąją.

"Problema užregistruota, užduotis dar nebaigta. Nurodymas sutvarkyti šaligatvius bus perduotas rangovams. Įgriuva, tikėtina, atsirado dėl posūkyje ant šaligatvio užvažiuojančio sunkiojo transporto. Šaligatvių remontas vykdytas daugiau kaip prieš dvejus metus. Garantinio remonto laikas jau pasibaigęs", – konstatavo miesto prižiūrėtojai.

Vėliau patikslinta, kad nurodymas sutvarkyti Verpėjų gatvės šaligatvius buvo perduotas rangovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur jau ne

Kur jau ne portretas
Uz tai jiems kaledines premijos nusimato, nes labai gerai dirbo, Geda.

Ramass

Ramass portretas
O tu mynejau į busą apie neigaliuosius , mamas su vežimėliais pagalvoji? Gyvatvorėmis jiems važiuoti? Nėra kur automobilio pasistatyti , nepirk. Pats turiu automobilį ir kas vakarą laisvai randu vietos pasistatyti nepažeisdamas taisyklių. Reik tik subinę daugiau pajudinti ir netingėti paeiti . Visiems svarbiau batų nesušlapti kol iki laiptinės nueis , bet kad patys iš žolyno ar šaligatvio purvyną pasidaro ir kitiems padaro , tai kiaulėms mažiausiai svarbu. Svarbu garsiai pakriuksėti komentaruose, patsiteisant kodėl pažeidžia KET.

runkeliams

runkeliams portretas
visai buduliai nukvako.Meras kaltas,kad nepaeinanti senutė nukrito ir nusibalnojo nosį.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių