Quantcast

Uostamiesčio klerkai išvyko į grybavimo čempionatą

Keliasdešimt uostamiesčio savivaldybės valdininkų ir jų šeimų narių penktadienį linksmai čiauškėdami sulipo į autobusą, išnuomotą už mokesčių mokėtojų pinigus, ir išdundėjo į Varėnoje šiandien vyksiantį grybavimo čempionatą.

Nors ir neslepiama, kad išnuomoti autobusui leidžiami mokesčių mokėtojų pinigai, tačiau savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Rimantas Imbrus nenorėjo atskleisti, kiek klaipėdiečiams kainuos tai, jog apie 30 klerkų pasisems patirties, kaip rinkti grybus.

"Kodėl jums tai taip įdomu? Kodėl aš visiems turiu pasakoti, kas ir už kiek. Aš pasirašiau deklaraciją, kad neskleidžiu jokių duomenų apie savivaldybę, o jūs manęs klausinėjate. Kokią deklaraciją pasirašiau? Dabar neprisimenu, reikia pasižiūrėti", – į klausimą, kiek reikės sumokėti už autobuso nuomą, taip ir neatsakė R.Imbrus.

Viešųjų skyrių poskyrio vedėja Rima Beinoravičienė tokius duomenis suteikė. Valdininkus į Varėną nuveš ir parveš savivaldybei priklausančios bendrovės Klaipėdos autobusų parkas išnuomotas autobusas.

Už šią paslaugą iš miesto biudžeto bendrovei bus sumokėta 1 950 litų. Valdininkai į Varėną išvyko vakar po darbo, o grįš šeštadienio vakarą.

"Esmė yra nuotaika. Jei ten grybų ir nerasime, tai Žemaitijoje prisirinksime. Iš vakaro važiuojame todėl, kad varžybos prasideda labai anksti – šeštadienį 7 val. ryte. Permiegame mokyklos bendrabutyje, už nakvynę patys susimokame. Šiaip mes esame labai dėkingi savivaldybės administracijos vadovams, kad mums, eiliniams darbuotojams, suteikia galimybę nuvykti į tokią gražią šventę, nes kitų skatinimo už darbą priemonių kaip ir nėra", – teigė į Varėną sykiu su kitais valdininkais išvykusi savivaldybės Dokumentų valdymo skyriaus vedėja Virginija Zulonienė.
Pernai Klaipėdos savivaldybės darbuotojų komandoms grybavimo čempionate sekėsi prastai – jos buvo tarp tų, kurios pririnko mažiausiai grybų.

Išvažiavusieji vylėsi, jog šiemet seksis daug geriau. "Tačiau svarbiausia – pabendrauti ir su kolegomis, ir su kitų miestų savivaldybių darbuotojais. Tai labai graži šventė, kurioje rekomenduočiau apsilankyti kiekvienam", – tikino V.Zulonienė.

Varėnos rajono savivaldybė, kuri grybavimo čempionatą surengė jau 11 kartą, išsiuntinėjo kvietimus visoms šalies savivaldybėms į jį atvykti ir pririnkti kuo daugiau grybų.

Anot varėniškių, kasmet į grybavimo čempionatą atvyksta apie 30 šalies savivaldybių atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaip

Klaip portretas
Darbuotojams gal ir fainai buvo, bet mums, mokesčių mokėtojams, skaudu kad pinigus bet kur leidžia.

abc

abc portretas
o kas dvieju dienu baliu Varenoje pafinansavo?

Miestietė

Miestietė portretas
Įdomu kada mus savivaldybė veš?Mes irgi norime dalyvauti tokiuose čempionatuose o ne suolelių atidarymo šventėse.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių