Quantcast

KLASCO imasi papildomų priemonių oro kokybei užtikrinti

  • Teksto dydis:

Gegužę-birželį prie KLASCO teritorijos esančios oro kokybės tyrimų (OKT) stotelės nefiksavo jokių kietųjų dalelių paros vidutinės koncentracijos viršijimų.

„Esant tokiems karštiems ir sausiems orams, visuomet imamės papildomų apsaugos priemonių oro kokybei užtikrinti. Intensyviau drėkiname krovinius vandens rūko patrankomis, naudojame transporterius su krovinių drėkinimo sistema, nuolat sekame oro monitoringo stotelės duomenis ir imamės papildomų priemonių kietosioms dalelėms nusodinti. Taip pat ištisą parą keliais automobiliais valome ir laistome pravažiuojamuosius kelius bei krovos zonas KLASCO teritorijoje. Pakilus stipriam vėjui ar škvalui, stabdome krovos darbus“, – sako KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

Kaip jau buvo skelbta, KLASCO yra pirmoji uosto bendrovė, įsigijusi ir naudojanti šešias vandens rūko patrankas, drėkinančias krovinius jų krovos vietoje. Taip pat krovai naudojami transporteriai su įrengtomis drėkinimo sistemomis virš transporterio juostų ir krovinių perkritimo taškuose. Bendrovė pastebi, kad esamoje situacijoje naudojamos priemonės yra efektyvios, o įdiegus papildomas aplinkosaugos plane numatytas priemones, situacija bus dar geriau kontroliuojama.

Nuo 2018 metų į aplinkosaugos priemones ir krovą spartinančią techniką bendrovė jau investavo daugiau kaip milijoną eurų ir planuoja skirti dar tris milijonus. Artimiausiu metu planuojama statyti apsauginę sieną, sulaikančią vėjo nešamų kietųjų dalelių sklidimą ore, atlikti paviršinio vandens nuotekų valymo įrenginių remontą krantinėse, įrengti autoplovyklą išvažiuojančiam transportui ir įgyvendinti eilę kitų priemonių. Įgyvendindama aplinkosaugos priemonių planą, KLASCO taip pat atliks pilną esamos ir planuojamos veiklos poveikio aplinkai vertinimą, kurio sudėtyje bus vertinamas ir poveikis visuomenės sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karolis

Karolis portretas
Pačios taršiausios vietos krovimo darbuose yra tiesioginis krovinio perkrovimas. Nuotaukose matomi pastatai tik išorinis efektas, konvejeriai tik nedidelė dalis krovinio perkėlime,.Vandens patranka neapsaugos krovos rajono ęsant stipriam vėjui, Patrankos efektyvumas turi priklausomybę nuo ploto, erdvės ir oro sąlygų ir negali būti visą laiką efektyvios. Kas dėl uždarų patalpų, Tai bet koks oro srautas turi būti pilnai išvalytas ( krovos elementai tai tas pats, kas oras, pagal tūrį. Geležis erdvėje užima tiek pat vietos, kiek ir oras-naturalioje būsenoje.

Vandens rūko

Vandens rūko portretas
patrankos - apgaubia mus visus. :D

Eva

Eva portretas
To stoteles niekada nerodo tarsos, nebejuokinkit zmoniu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių