Quantcast

Klaipėdos zoologijos sode – sezono pradžia

Sezoną pradėjusiame Klaipėdos zoologijos sode, geriau žinomame "Mini zoo" pavadinimu, šiemet žadama žymiai pagerinti gyvūnų gyvenimo sąlygas bei augintinių gretas papildyti naujais nariais. Dienraštis „Klaipėda“ nuo šių metų tapo zoologijos sodo rėmėju ir globoti pasirinko baltąsias pelėdas.

Šis sezonas yra pirmasis, kai klaipėdiečio Edvardo Legecko įkurtas ir iki šiol prižiūrimas „Mini zoo“ lankytojus pasitiks kaip Klaipėdos zoologijos sodas.

Vadovas patikino, kad šiais metais ypač daug dėmesio bus skiriama zoologijos sodo gyventojų buičiai gerinti.
„Be to, dar yra dalis teritorijos, kurią reikia sutvarkyti ir pritaikyti zoologijos sodo veiklai“, – planus dėstė E.Legeckas.

Praėjusiais metais net kelis kartus kilo grėsmė mažėti zoologijos sodo augintinių šeimai.

Gyvūnų mylėtojai ne kartą kaltino Klaipėdos zoologijos sodo vadovą netinkamu elgesiu bei neva prastomis gyvūnų laikymo sąlygomis, tačiau nieko nepešė.

Gyvūnų teisių apsaugos specialistai kelis kartus vyko į Klaipėdos zoologijos sodą, bandė išsivežti meškutę Mašą, o žiemą netgi prikėlė ją iš miego.

Šiuo metu Maša jau leidžia tingius rytus, besimėgaudama pavasario saule.

Vos nutilus triukšmui dėl meškos, Klaipėdos zoologijos sodą sukrėtė kitos bėdos – dėl kilusio afrikinio kiaulių maro grėsmės gyvūnų būryje nebėra egzotiškųjų vietnamietiškų kiaulaičių.

„Žinoma, smagu būtų, kad jos vėl papildytų gyvūnų būrį, tačiau dabar įstatymai kiaulių migraciją draudžia“, –  apgailestavo pašnekovas.

E.Legeckas kol kas negalėjo pranešti, ar šiemet zoologijos sode atsiras naujų gyvūnų. „Dar sunku tiksliai pasakyti, bet planuojame atsivežti keletą baltųjų vilkų, munžakų. Taip pat dar žvalgysimės po kitus zoologijos sodus“, – siekį didinti gyvūnų gretas išsakė zoologijos sodo vadovas.

Planuojama, kad buvusio „Mini zoo“ gyventojų gretas papildys ir būrys jauniklių, pasaulį išvydusių Klaipėdoje.
Šiuo metu apuokai peri kelis kiaušinius. Planuojama, kad artimiausiu metu lizdą ims sukti ir baltosios pelėdos.
Būtent jas nuo šių metų globoti nusprendė dienraštis „Klaipėda“.

Šiek tiek mažesni už didįjį apuoką sparnuočiai traukia akį savo išskirtinai balta spalva ir gelsvomis akių rainelėmis.
Šiuo metu Klaipėdos zoologijos sode gyvena suaugusių baltųjų pelėdų porelė, didžiulėmis akimis lankytojus stebi ir jau ūgtelėjęs jauniklis.

Klaipėdos zoologijos sodas yra vienas iš gausiai lankomų pajūrio objektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas l.

Vytautas l. portretas
Senokai nebuvau šitame puikiame sode.Sėkmes p.Edvardui puoselėjant ir saugant savo nuostabų kūrinį.Sveikatėlės visiems čia gyvenantiems žvėrukams ir paukštukams...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių