Quantcast

Klaipėdos viešajame transporte – mažiau apribojimų

Uostamiestyje švelninami iki šiol viešajame transporte taikyti keleivių vežimo apribojimai – kelionės autobusais vis labiau primena buvusias iki karantino. Šiltomis dienomis ir savaitės pabaigoje vakarais fiksuojami didesni keleivių srautai.

"Sąlygos laisvėja. Čia turbūt yra paskutinis etapas, kai grąžiname beveik viską, kas buvo", – apibendrino viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pareigas laikinai einantis Andrius Samuilovas.

Pašnekovo teigimu, jau grįžtama prie senosios įlaipinimo tvarkos: įlipama pro priekines, išlipama pro vidurines ir galines duris. Autobusų ir maršrutinių taksi vairuotojai pardavinėja kelionės bilietus.

Priemiesčio maršrutuose leidžiama važiuoti ir stovintiems keleiviams.

Tiesa, žmonės vis dar turi dėvėti kaukes, prašoma dezinfekuoti rankas, išlaikyti saugų atstumą.

Laisvėjant karantinui jaučiamas ir viešojo transporto keleivių augimas.

"Keleivių šiltomis dienomis daugiau, ne tokiomis šiltomis – ne daugiau. Bet šiaip judame tvaresnio atsigavimo link", – sakė laikinasis direktorius.

Nuo birželio viešojo transporto organizatoriams teko spręsti klausimą dėl poreikio dažniau važiuoti į pajūrį. Taip pat išryškėjo būtinybė dažniau kursuoti penktadienio ir šeštadienio vakarais.

"Stebėjome, kad karantinas paveikė žmonių elgesį, miestiečiai nori didesnės socializacijos, vakarais ilgiau būti mieste, grįžti viešuoju transportu", – teigė A.Samuilovas.

Pirmąją birželio savaitę viešojo transporto užpildymas siekė maždaug 60 proc. to, kas buvo iki karantino.

"Apie trečdalį visų kelionių įprastais mokslo metais sudaro važiuojantieji į mokyklas ar kitas mokymo įstaigas. Kadangi jų nebėra, klausimas –  kokią dalį šių kelionių užpildys tikrieji vasarotojai, kurie judės kitais tikslais – į pajūrį, centrą, turgų, parduotuvę ar šiaip", – aiškino pašnekovas.

Mažėjant įtampai, susijusiai su virusu, stabilizavosi ir situacija dėl dezinfekcinio skysčio vagysčių iš autobusų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio

Alio portretas
Kada kondicienieriai bent penktadalyje autobusu veiks? Dabar jeigu ir pucia tai tik vairuotojui, o kiti KEPA

To Keleivis

To Keleivis portretas
Šiandien pabandžiau įeiti pro vidurines duris, nes buvau jau įpratęs prie karantino tvarkos. Niekas pro vidurį mane neįleido, teko bėgioti prie priekinių durų. Manau, kad geriausia būtų padaryti įėjimą/išlipimą iš visų durų. Tokiu atveju, ir žmonės galėtų įsigyti bilietų, ir niekam nereikėtų rėkti "atidarykite duris!", kai vairuotojas atidaro tik priekines duris -tokių atvejų esu pastebėjęs tikrai ne vieną.

Tik neaiškink

Tik neaiškink  portretas
dėl įlipimo per priekines duris ....Kas blogai ? Kad žmonės tvarkingai sulipa ir išlipa ? Kokiam reikia būti lupenai , kuris elementarią tvarką vadina draudimais ? Iš tokių liko laukti klausimo apie draudimus dėl įlipimo per duris , nes yra langai , liukai .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių