Quantcast

Klaipėdos vicemerą atšaukė iš atostogų

Nebaigęs atostogų, į darbą penktadienį buvo iškviestas Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys. Vicemeras teigė, kad taip per jo darbo praktiką nutiko antrą kartą. Penktadienį buvo suplanuota labai daug susitikimų ir jo kolega, kitas vicemeras, nebūtų visko spėjęs.

Klaipėdos savivaldybės atstovai skelbė, kad birželio 10–17 d. atostogauja meras Vytautas Grubliauskas, jį pavaduoja vicemeras Arvydas Cesiulis.

Nuo birželio pradžios antrą savaitę dar užvakar atostogavo ir vicemeras A.Barbšys, kuris į darbą turėjo grįžti šį pirmadienį.

Tačiau mero pavaduotojas iš atostogų netikėtai buvo atšauktas jau penktadienį.

„Meras atostogauja, aš atostogavau, o penktadienį kaip tik buvo suplanuotas Seimo Ekonomikos komiteto išvažiuojamasis posėdis Klaipėdoje. Turėjau jame dalyvauti, tai ir grįžau į darbą. Jau antras kartas, kai esu atšaukiamas iš atostogų. Nieko tokio, tą vieną dieną susigrąžinsiu kažkada vėliau“, – kalbėjo A.Barbšys.

Šios savaitės pradžioje savivaldybėje iš viso atostogavo 51 žmogus, tai yra beveik kas aštuntas valstybės tarnautojas.

Tačiau atostogų pikas, regis, bus pasiektas rugpjūtį, kai skirtingu laiku atostogaus 236 žmonės (daugiau nei pusė visų darbuotojų).

Jų atostogos rugpjūtį truks nuo 1 iki 30 dienų, vidutinė atostogų trukmė – apie 14 darbo dienų, tai yra maždaug trys savaitės.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vadovė Inga Gelžinytė-Litinskienė teigė, kad valstybės tarnautojams pagal įstatymą priklauso ilgesnės atostogos nei kitiems piliečiams.

Minimali atostogų trukmė tarnautojams yra 22 darbo dienos (kitiems mokesčių mokėtojams – 20 darbo dienų).

Maksimalios valdininkų atostogos negali viršyti 37 darbo dienų, jų ilgis priklauso nuo ištarnauto darbo laiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Kad is ju naudos 0.... ateina algu pasiimt visas darbas

Anonimas

Anonimas portretas
Būtų pasedeja kaip visi prastovose už minimumą būtu norėję dirbti. Dabar daratai atostogauja. Visa Klaipėda susiduria su tom paciom peoblemom, žolė, statybos, Klaipėdos vandenys ir saul kitų....

''''/////

''''///// portretas
Visose savivaldybėse ,nori dirba ,nenori nedirba.Kokios čia atostogos gali būti ,antri metai karantinas sedejo namuose , užtenka laikas pradėti dirbti o neatostogauti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių