Quantcast

Klaipėdos universiteto absolventams – sveikinimai ir diplomai

Ketvirtadienį „Švyturio“ arenoje 28-ajai Klaipėdos universiteto absolventų laidai kiek kitaip nei ankstesniais metais įteikti diplomai. Šįsyk mokslų baigimą liudijantį dokumentą atsiėmė 661 studentas.

Diplomai išdalyti 295 Sveikatos, 249 Socialinių ir humanitarinių mokslų, 99 Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultetų bei 20 Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto studentų, įgijusių bakalauro ir magistro laipsnius.

Klaipėdos universiteto rektorius Arūnas Razbadauskas vylėsi, kad didžioji dalis baigusiųjų liks gyventi ir dirbti uostamiestyje.

„Pirmi metai, kai visa universiteto bendruomenė susirenka į vieną šventę, anksčiau jų būdavo net penkios, šešios. Labai džiaugiamės ir tais absolventais, kurie šiemet baigė studijas su pagyrimu. Akademiniai pasiekimai – labai svarbūs jų tolesnei karjerai“, – tikino rektorius.

20-imčiai pavyzdingiausių studentų įteikti diplomai su pagyrimu. Pastaruosius kasmet gauna bakalauro studijų absolventai, universitetą baigę neturėdami mažesnio pažymio nei aštuonetas ir už baigiamąjį darbą gavę dešimtuką bei magistrantai, studijų metais pasižymėję savo moksliniais darbais, turintys pažymius ne mažesnius nei devynetas ir iš baigiamojo taip pat gavę aukščiausią balą.

Studijas nepriekaištingai baigusi absolventė Deimantė Rupšlaukienė, atsiimdama diplomą su pagyrimu, nestokojo ir gerų emocijų, ir jaudulio. Apie šį savo pasiekimą ji sužinojo tik šventės išvakarėse.

Moteris Klaipėdos universitete įgijo laivybos ir uosto inžinerijos bakalauro ir magistrantūros  laipsnius.

„Buvo ir sunkių, ir lengvesnių momentų, bet apibendrinant visą studijų laikotarpį, įspūdžiai geri. Tiek studijų kokybės, tiek dėstytojų prasme“, – optimizmo nestokojo absolventė, planuojanti dirbti pagal specialybę.

Klaipėdos universiteto tarybos pirmininkas, miesto meras Vytautas Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad 28-ajai laidai finišo tiesiojoje teko daugiausia išbandymų, kaip ir pačiam universitetui.

„Vadovybės rinkimai, santykiai su Vilniumi ir įvairios diskusijos, tačiau visa tai yra įveikta. Šiandien universitetas tvirtai stovi abiem kojomis ir žino ateities kursą“, – kalbėjo meras.

Kaip teigė Klaipėdos universiteto Mokslo ir inovacijų prorektoriaus Darius Daunys, siekiant pagerinti studijų kokybę ir infrastruktūrą, duris atvėrė Lietuvoje lyderiaujantis Jūros tyrimų institutas.

Šiuo metu universitete vykdomi apie 80 mokslo projektų, į kuriuos įtraukiami gabiausi studentai, didelis dėmesys skiriamas dėstytojų kvalifikacijos kėlimui, tobulinimuisi.

Stengiamasi didinti ir tarptautiškumą – tam tikrų krypčių doktorantūros studijas pasirinko daugiau užsieniečių, nei lietuvių. Studentai mokytis į Klaipėdos universitetą atvyksta iš Rytų Europos, taip pat Italijos, Vokietijos, Maroko ir kitų šalių.  

Po sveikinimų, „Švyturio“ arenos scenoje prie trijų foto sienelių išsirikiavo fakultetų atstovai, o studentai atsiimti diplomų buvo kviečiami ne žodžiu, bet kabančiuose ekranuose pasirodžius jų pavardei.

Premijas savo baigiamaisiais darbais pasižymėjusiems studentams įteikė ir universiteto socialiniai partneriai.

Klaipėdos universiteto Studentų sąjungos prezidentė Irma Vilutytė negailėjo pagyrų universiteto studentams – pastarieji esą išskirtiniai jau vien todėl, kad pasirinko studijas Klaipėdos universitete.

Jei idėja pasiteisins, diplomų įteikimo šventė „Švyturio“ arenoje vyks ir kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
turie nuolaidu kortele?

klausimas

klausimas portretas
Ar čia bendras skaičius su balaurais ir magistrais? Anksčiau vienas fakultetas tiek išleisdavo....deja nykimas totatlus. Šventė prieš pabaigą.

Ops

Ops portretas
Sveikinu Maximos,LIDL,Norfos kasininkes,valytojos. Kur gausi gera darba su KU diplomu? Koks KU reitingas?))))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių