Quantcast

„Tėvelių mokykloje“ spalį užderėjo naujovių

  • Teksto dydis:

Ilgėjantys rudens vakarai – tai tik dar viena priežastis atvykti į būsimiems tėveliams ir jų artimiesiems skirtas paskaitas apie svarbiausius momentus laukiant naujos gyvybės. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro organizuojama „Tėvelių mokykla“ pristato net septynias itin naudingas paskaitas, suteikia galimybę pasiklausyti nemokamų paskaitų aktualiomis temomis, užduoti rūpimus klausimus ir susipažinti su kitomis pagausėjimo laukiančiomis šeimomis.

Susitikimų su būsimomis mamomis ciklą spalio 5 d. atvers gimdymo temai skirta paskaita. Antrojo susitikimo metu spalio 6 d. bus aptarta besilaukiančiųjų ir vaikų burnos higiena. Trečioji paskaita, vyksianti spalio 13 d., bus skirta kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais.

Vis daugiau jaunų šeimų stengiasi gauti išsamesnės informacijos apie natūralaus maitinimo privalumus ir iššūkius, su kuriais gali tekti susidurti. Galimybę sužinoti daugiau apie visa tai – paskaitoje spalio 20 d. Spalio 22 d. auditorija išgirs vertingos informacijos apie pogimdyvinę depresiją ir jaunos šeimos psichologiją.

Spalį „Tėvelių mokyklos“ kalendoriuje - nauja ir itin aktuali paskaita apie skiepus ir jų svarbą. Didėjant neskiepytų vaikų skaičiui, auga rizika susirgti -  gerėja sąlygos infekcijų plitimui. Šios naujos paskaitos tikslas – paskleisti moksliškai pagrįstą informaciją apie skiepus ir jų svarbą taip suteikiant būsimiems tėveliams galimybę pasirinkti sąmoningai. Paskutinysis susitikimas spalio 27-ąją bus skirtas nėščiosios mitybos ir mitybos po gimdymo temai.

Spalį suplanuoti nemokami „Tėvelių mokyklos“ užsiėmimai vyks Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro patalpose (Taikos pr. 76, III aukštas). Visos paskaitos organizuojamos vakarais – 17.15 val. Visuomenės sveikatos biuro specialistai ir lektoriai maloniai laukia atvykstant nėščiųjų su savo antrosiomis pusėmis ar kitu šeimos nariu, kuriam taip pat būtų pravartu sužinoti, kuo galėtų padėti būsimoms mamoms svarbiame ir džiaugsmingame gyvenimo etape. 

Būtina išankstinė registracija. Laukiami skambučiai tel. (8 46) 23 47 96, (8 640) 93340, apie dalyvavimą galima pranešti ir el. paštu iveta@sveikatosbiuras.lt.

Paskaitos vyks temomis:

1.       „Gimdymas“ (spalio 5 d. 17:15 val.).

2.        „Nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra“ (spalio 6 d.17:15 val.)

3.       „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (spalio 13 d. 17:15 val.).

4.       „Naujagimio ir kūdikio maitinimas“  (spalio 20 d.17:15 val.).

5.       „Pogimdyvinė depresija ir jaunos šeimos psichologija“ (spalio 22 d.. 17:15 val.). 

6.       „Skiepai – sąmoningas pasirinkimas“ (spalio 26 d.17:15 val.)!

7.        „Nėščiosios mityba ir mityba po gimdymo“ (spalio 27 d.17:15 val.).  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių