Quantcast

Klaipėdos taryboje – 15 naujokų

Į Klaipėdos tarybą išrinkta 15 naujų narių, kurie niekada joje anksčiau nedirbo, du politikai į miesto tarybą sugrįžta po ketverių metų pertraukos. Daugiausia naujokų per šiuos rinkimus į uostamiesčio valdžią pateko su partija „Laisvė ir teisingumas“, trys nauji nariai atstovaus „valstiečių“ partijai.

Pasipildė naujais nariais

Daugiausia mandatų naujojoje uostamiesčio taryboje gavo politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ – net 8.

Dar vienai kadencijai į tarybą buvo išrinktas savaitgalį mero rinkimus laimėjęs Arvydas Vaitkus, tad jo vietą taryboje užims kolega, dabartinės kadencijos miesto politikas Romaldas Idzelevičius.

Su rinkimų komitetu mandatus laimėjo ir dar keli dabartiniai tarybos nariai – Arūnas Tuma, Rimantas Taraškevičius, Vidmantas Dambrauskas bei Vaida Raugelė.

Po ketverių metų pertraukos į Klaipėdos tarybą kartu su „Ištikimi Klaipėdai“ sugrįžo Jolanta Skrabulienė.

50 m. politikė buvo politinės partijos „Rusų aljansas“ (kuri dabar likviduojama) 2015–2019 m. kadencijos Klaipėdos tarybos narė.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktoje biografijoje moteris nurodo, kad dirba direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams vienoje uostamiesčio ugdymo įstaigoje.

Pirmąkart į tarybą šįkart išrinkta Jolita Andrijauskienė, 55 m. H. Zudermano gimnazijos direktorė (nuo 2006 m.) ir matematikos mokytoja.

Ši aktyvi moteris yra Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinės sąjungos pirmininkė.

Dar vienas naujas komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ tarybos narys – 45 m. Tomas Juočys, Klaipėdos dramos teatro direktorius.

Abu šie naujokai lig šiol su politika nebuvo siejami.

Apsispręsti turi laiko

Septynis mandatus į Klaipėdos tarybą laimėjo partija „Laisvė ir teisingumas“.

Jo lyderis, Seimo narys 40 m. Remigijus Žemaitaitis išrinktas pirmu numeriu, tik dar nežinia, ar jis parlamentaro kėdę iškeis į miesto tarybos nario vietą.

Praėjusią savaitę „Klaipėdai“ jis tvirtino dirbsiąs uostamiesčio taryboje, tačiau po antrojo merų rinkimų turo nepatvirtino galutinio apsisprendimo.

Vakar politikas žurnalistams telefonu neatsiliepė.

„Kol kas R. Žemaitaitis oficialiai Klaipėdos miesto tarybos nario mandato neatsisakė, nes dar anksti, dar nepatvirtinti rinkimų rezultatai, šitai VRK privalo atlikti per 7 dienas. Tai planuojama padaryti šį penktadienį arba savaitgalį, priklausomai nuo situacijos. Tačiau net ir po to dar bus kiek laiko apsispręsti dėl pasirinkimo, kuo būti – parlamentaru ar miesto tarybos nariu. Kol kas tik du Seimo nariai – Aurelijus Veryga ir Juozas Varžgalys – atsisakė laimėtų tarybų narių mandatų“, – patvirtino VRK atstovė Indrė Ramanavičienė.

Jei R. Žemaitaitis nuspręstų likti Seime, savo vietą Klaipėdos taryboje jis užleistų Sergejui Mažūgai.

VRK pateiktoje biografijoje rašoma, kad jis yra 29 m. verslininkas, asociacijos „Rusakalbė Klaipėda“ narys.

Savo feisbuko paskyroje būsimasis politikas išdėstė savo trijų darbų programą, ką jis veiktų, atėjęs į tarybą.

S. Mažūgos tikslai – „išlaisvinti miestą nuo šviesoforomanijos, reali dvokiančių atliekų kontrolė ir medžių inventorizacija“.

Dar šis vyras nurodo, kad „žaidžia bei organizuoja protmūšius. Yra snukerio (angliško biliardo) tarptautinės kategorijos teisėjas, groja gitara, fortepijonu“.

Pakeistų: jei R. Žemaitaitis vis dėlto liktų Seime, jo laimėtas Klaipėdos tarybos nario mandatas atitektų asociacijos „Rusakalbė Klaipėda“ atstovui S. Mažūgai. VRK nuotr.

Barmenė išsigando skambučio?

Be R. Žemaitaičio, ir visi likę partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovai Klaipėdos taryboje – Lina Šukytė-Korsakė, Kęstutis Bartininkas, Steponas Venckus, Vidas Karolis, Henrikas Galinauskas ir Monika Žvinklytė yra naujokai.

52 m. L. Šukytė-Korsakė – biomedicinos technologė, gydymo įstaigoje dirbanti vyr. slaugytoja administratore, kelis kartus prieš tai ankstesniuose rinkimuose ji bandė siekti tiek tarybos narės mandato, tiek ir mero posto, tačiau nesėkmingai.

Jos kolega 29 m. K. Bartininkas – baigęs Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą ir įgijęs jūrų transporto logistikos technologo specialybę, dirba privačioje kompanijoje vykdančiuoju direktoriumi.

Dar vienas „Laisvės ir teisingumo“ narys 60 m. S. Venckus yra konsultantas.

VRK turto ir pajamų deklaracijoje jis nurodė turįs vertybinių popierių, meno kūrinių bei juvelyrinių dirbinių už 1,5 mln. eurų ir dar 600 tūkst. eurų piniginių lėšų.

Jo partijos kolega 62 m. Vidas Karolis pastarąją savo darbovietę nurodė BKT (Birių krovinių terminalas), kuri jau daugiau nei metus nevykdo veiklos dėl sankcijų, taikomų baltarusiškoms trąšoms. Ten politikas dirbo vyr. dispečeriu.

Dar vienas partijos „Laisvė ir teisingumas“ narys, patekęs į tarybą, taip pat naujokas, bendrosios praktikos gydytojas odontologas 67 m. H. Galinauskas.

Na, ir visai nieko bendra su politika lig šiol neturėjusi 30 m. klaipėdietė Monika Žvinklytė, prisistačiusi padavėja-barmene, apie savo politinės karjeros vingrybes kalbėti su žurnalistais nepanoro.

Išgirdusi, dėl ko kalbinama, ji kažką nerišliai burbtelėjo, išjungė telefoną ir daugiau nebeatsiliepė.

Komandoje – ir dvi damos

Septynis mandatus naujojoje taryboje laimėjo ir Klaipėdos konservatoriai, tarp jų – kadenciją baigiantys Artūras Razbadauskas, Andrius Dobranskis, Andrius Petraitis bei Aidas Kaveckis.

Naujojoje taryboje konservatoriams atstovaus lig šiol politikoje nefigūravusi 38 m. Aušra Pacevičiūtė, ji prisistatė esanti Klaipėdos universiteto (KU) asistentė, dėstytoja, Vytauto Didžiojo gimnazijos mokytoja, be kitų veiklų – dar ir Klaipėdos senamiesčio verslininkų sąjungos narė.

Konservatorių komandoje yra ir dar viena akademinės bendruomenės atstovė – 42 m. Laura Šaltytė-Vaisiauskė, KU mokslo ir inovacijų tarnybos vedėja, fizinių mokslų daktarė.

Dar vienas konservatorių partijos naujokas Klaipėdos taryboje – 52 m. Ugnius Radvila nurodė esąs bendrovės „Novaturas“ valdybos narys.

Šis politikas – išskirtinis savo valdomu turtu. Jo privalomas registruoti turtas siekia 1,167 mln. eurų, vertybiniai popieriai, meno kūriniai bei juvelyriniai dirbiniai – dar daugiau nei milijoną, piniginės lėšos – 854 tūkst. eurų.

Naujasis politikas yra suteikęs 486 tūkst. eurų paskolų. Ši informacija pateikta iš VRK puslapio skelbiamos turto ir pajamų deklaracijos.

Sugrįžimas: tiek liberalas S. Liekis, tiek ir buvusi politinės partijos „Rusų aljansas“, dabar politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ narė J. Skrabulienė į Klaipėdos tarybą sugrįžta po ketverių metų pertraukos. VRK nuotr.

Pradės politikų karjerą

Trys naujokų mandatai atiteko ir „valstiečiams“ – Jurandui Altuchovui, Algimantui Šniepiui ir Raimondui Tamošauskui, jie į tarybą taip pat pateko pirmą kartą.

J. Altuchovui – 49 m., jis privataus kineziterapijos centro vadovas.

Jo partijos kolega – 56 m. A. Šniepis VRK biografijoje nurodė esąs direktoriaus pavaduotojas.

Vienintelis iš jų labiau klaipėdiečiams galbūt žinomas yra R. Tamošauskas – Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkas, 2002–2018 m. „Švyturio“ profesinės sąjungos komiteto pirmininkas, beveik tuo pat metu vadovavęs ir bendrovės „Philip Morris Lietuva“ profsąjungai.

Nuo 2008 m. iki dabar vadovauja Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro profesinei sąjungai.

R. Tamošauskas išskirtinis tuo, kad, be profesinių sąjungų veiklų, domisi kelionėmis, Biblijos skaitymu, astronomija bei žuvų auginimu.

Naujoji taryba ir naujasis meras prisieks balandžio 20-ąją vyksiančiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje.

Sugrįžo po pertraukos

Klaipėdos liberalai iškovojo tris mandatus, tad miesto taryboje toliau dirbs Saulius Budinas ir Edmundas Kvederis.

Po vienos kadencijos pertraukos į tarybą sugrįš ir prie jų prisijungs Saulius Liekis.

Į naująją Klaipėdos tarybą kaip socdemų atstovas kartu su kolega vicemeru Arvydu Cesiuliu bei Romaldu Sakalausku pateko ir kadenciją baigiantis ilgametis uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Vienintelis politikos naujokas tarp jų – 66 m. Kretingos ligoninės vyriausiasis gydytojas R. Sakalauskas.

Adolfas Gritėnas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Priesaika – kitą mėnesį

Iš viso rinkimus Klaipėdoje laimėjo šešios politinės jėgos: politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ bei penkios partijos: „Laisvė ir teisingumas“, konservatoriai, liberalai, „valstiečiai“ ir socialdemokratai.

Kitos partijos nesurinko privalomo balsų limito ir tarybos mandatų nelaimėjo, Klaipėdos taryboje yra 31 vieta, neskaitant mero.

Mieste yra 124 879 rinkėjai, balsavo 50 955 (40,8 proc.) klaipėdiečiai – mažiausiai iš visų pajūrio savivaldybių teritorijų.

„Naujoji taryba ir naujasis meras prisieks balandžio 20-ąją vyksiančiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje. Nuo tos dienos oficialiai jie pradės darbą“, – patvirtino Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sovietai turi buti sunaikinti. Uz liaudies demokratine santvarka.

Anatolijus

Anatolijus portretas
Pasiskaitykite gerbiamieji Astos Dykovienės straipsnį ”Politikės tiesos paieškos - gatvėje”. Straipsnis datuotas 2016-05-26 05:00 Tik pamanykit: įkelta penktą valandą ryto. Jau nebejuokinga: pati Asta Dykovienė savęs bijo. Sako Klaipėdoje darbuotojų trūksta....Prašau kandidatė ant lėkštutės. Ir pašoks ir padainuos pagal jūsų muziką.

nuotrauka /pirma/

nuotrauka /pirma/  portretas
labai nekokybiška...negražu, negražu po pusę žmonių nukarpyta ). Taip negalima .
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    4
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    4
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

  • Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu
    Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu

    Vienoje Klaipėdos rajone esančioje parduotuvėje veikiantis taromatas keisto piliečio pastangomis virto šiukšlynu. Net ir ne kartą viešai gėdintas gyventojas vis tiek velka šiukšles iš savo namų ir krauna į keli...

    6
  • Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?
    Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?

    Kažkas išdaužė Klemiškės autobusų stotelės paviljono stiklą. Manoma, kad tai – dar vienas paauglių vandalizmo atvejis. Kol kas bendruomenės nariai niekur dėl to nesikreipė, tačiau jaučiasi nesaugūs, kadangi panašūs įv...

    3
  • Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?
    Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?

    Herkaus Manto gatvėje dažnai pastebima elgetaujanti moteris, veikiausiai benamė. Klaipėdiečiai ją matė dar žiemą, tiesiog sėdinčią ant šalto grindinio prie vieno restorano, o šalia jos – dubenėlį, į kurį praeiviai įmesdavo ...

    13
  • Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose
    Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose

    Iki Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo likus mėnesiui, pageidaujančiųjų dirbti rinkimų komisijose daugiau nei reikia. Nors Klaipėdoje rinkimų apylinkių komisijų komandos – per puspenkto šimto žmonių – jau suformuotos, kasdi...

    5
Daugiau straipsnių