Quantcast

„Klaipėdos šventės“ direktoriaus postas – it karšta bulvė

Uostamiesčio savivaldybės valdomos viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ naujasis direktorius Ovidijus Zibalis šiame poste išbuvo vos tris savaites. Konkurse šešis kandidatus nurungęs buvęs Klaipėdos „Akropolio“ vadovas netikėtai pasitraukė iš neseniai užimtų pareigų.

„Klaipėdos švenčių“ direktoriaus vieta atsilaisvino po to, kai šių metų pradžioje iš šio posto pasitraukė Romandas Žiubrys, pareigas ėjęs nuo 2013 m. kovo.

Sausio 5-oji buvo paskutinė jo darbo diena. Kontrolierių dėmesio vis sulaukdavęs įstaigos vadovas darbo sutartį nutraukė „šalių susitarimu“.

R.Žiubrio išėjimas iš darbo sutapo su pasibaigusiu viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ auditu.

Didesne už miesto mero ar net ministro alga dar pernai pavasarį išgarsėjęs tuometis „Klaipėdos švenčių“ direktorius buvo įvertintas ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos.

Ji vienbalsiai nusprendė, kad R.Žiubrys, dirbdamas „Klaipėdos šventėse“, nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tačiau „Klaipėdos šventės“ be nuolatinio vadovo buvo neilgai. Konkurse šioms pareigoms dalyvavo septyni žmonės. Vienas jų – O.Zibalis, kuris nuo 2005-ųjų iki šių metų pradžios vadovavo Klaipėdos „Akropoliui“.

Ovidijus Zibalis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Metų pradžioje buvo pranešta, kad šiose pareigose jį keičia ilgametę patirtį viešbučių versle turinti Kristina Viskontaitė.

Konkursą laimėjęs O.Zibalis „Klaipėdos šventėms“ pradėjo vadovauti balandžio 2-ąją ir šiame poste išbuvo vos tris savaites.

Kodėl naujasis direktorius pasitraukė iš pareigų, neviešinama.

Jis vakar telefonu neatsiliepė.

Veikiausiai vėl bus skelbiamas naujas konkursas direktoriaus vietai užimti, nors jau visai čia pat didieji metų renginiai – birželio 27–30 d. vyks didžiųjų burlaivių lenktynės „The Tall Ships Races 2021“, o liepos 23–25 d. – Jūros šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda portretas
Ka reiskia tokia nuotrauka?

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Šitame poste reikalingas ne savanaudis pokštininkas , nesiskaitantis su aplinka. Reikalingas subrendęs , visuomeniškas ir organizuotas žmogus, supratęs kad asmeninės naudos siekimas nuveda į niekur. Tiek kūryboje tiek bet kokiam darbe.

Alio

Alio portretas
Klanas. Kada teismai prasides?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių