Quantcast

Klaipėdos seniūnaičius rinksime metams

  • Teksto dydis:

Nemaža dalis Klaipėdos seniūnaitijų neturi seniūnaičio. Todėl jau šį mėnesį bus skelbiami rinkimai, o išrinkti asmenys dirbs šį darbą tik iki kitų metų pabaigos.

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kaip bus vykdoma rinkimų procedūra.

Pasirodo, seniūnaičio šiuo metu neturi 22 seniūnaitijos: Aitvaro, Aukuro, Aušros, Bandužių g., Brigantinos, Dainavos, Debreceno g., Gedminų g., Kuršių a., Laukininkų g., Nykštuko, Pingvinuko, Rambyno g., Smiltelės g., Šviesos g., Vakarų, Versmės, Vėtrungės, Vitės, Žaliakalnio, Želmenėlio, Žilvičio.

Klaipėdoje yra 55 seniūnaitijos. Jų gyventojai renka gyvenamosios vietovės bendruomenės atstovus – seniūnaičius.

Nuo 2019 m. seniūnaičiai Klaipėdoje renkami ketveriems metams. Tai yra gyvenamosios vietovės ar jos dalies bendruomenės išrinktas atstovas.

Šie bendruomenės atstovai turi padėti gyventojams spręsti aktualiausias problemas: bendrauti tos teritorijos priežiūros bei plėtojimo, kultūrinio bei sportinio gyvenimo organizavimo klausimais, tarpininkauti klaipėdiečiams bendraujant su miesto tarybos nariais, savivaldybės administracija.

Jie turėtų pirmiausia patarti, kur kreiptis iškilus kokiai problemai ar norint gauti informaciją.

Toks gyventojų atstovas turi teisę dalyvauti savivaldybės tarybos ir jos komitetų darbe ir pareikšti gyventojų nuomonę, teikti siūlymus ir atstovauti atskiriems gyventojams bei jų grupėms, kreiptis į savivaldybės bei valstybės institucijas su prašymais, siūlymais, reikalavimais, teikti atsakymus į paklausimus.

Be to, gyventojų vardu toks asmuo gali pareikšti nuomonę dėl priimamų sprendimų, teisės aktų.

Savivaldybė pranešė, kad iki šių metų lapkričio 23 d. skelbiama informacija apie šiuos rinkimus. Mėnesį nuo šios datos bus registruojami kandidatai.

Iki gruodžio 30 d. bus tikrinami kandidatų duomenys. Kitų metų sausio 4 d. planuojamas komisijos posėdis, po kurio sausio 10 d. kandidatų į seniūnaičius sąrašas bus patvirtintas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu ir paskelbtas spaudoje.

Sausio 11 d. kandidatams bus išdalyti parašų rinkimų lapai ir prasidės elektroninis balsavimas.

Iki sausio 25 d. vyks gyventojų apklausa dėl seniūnaičių rinkimo. Iki kitos dienos 17 val. komisijai turėtų būti pristatyti parašų rinkimų lapai.

Iki vasario 2-osios bus patikrinti apklausos rezultatai, o vasario 7 d. komisijos posėdyje turėtų būti patvirtinti rinkimų rezultatai.

Vasario 10-ąją jie turėtų būti paskelbti viešai.


Šiame straipsnyje: seniūnaičiaiKlaipėdarinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas Lupeika - eks. deputatas

Vytautas Lupeika - eks. deputatas  portretas
(tęsinys) ....... Truputį papildau-pratęsiu savo pirmąjį komentarą, nes kompiuteris tenais ,,neleido"... Kol nebus normalių Seniūnijų, tol tie vadinamieji Seniūnaičiai teisiškai yra niekam nepavaldūs . Jie neturi savo tikro , normalaus vadovo - SENIŪNO ! Seniūnija turi savo miesto Tarybos patvirtintą Biudžetą ! Ir jau tada...Seniūnaičiai,atstovaudami gyventojus, organizuojant Seniūnijai bei kontroliuojant pačiam Seniūnui, atsakingai ir atskaitlingai vykdo visas užduotis ir pareigas !!! Be abejo - Seniūnaičiai už tai gauna atitinkamą atlyginimą, o ne kaip dabar - katino ašaras (atseit, pieštukui nusipirkt) !

Vytautas Lupeika

Vytautas Lupeika portretas
Pagal Lietuvos Savivaldos įstatymą arčiausiai gyventojų problemų ir reikalų yra SENIŪNIJOS. Visoj Lietuvoj šis Savivaldos būdas veikia puikiai organizuotai. Visur yra ir puikiai veikia Seniūnijos ! Tik ne Klaipėdoj (ir dar Neringoj). Klaipėdoje miesto Taryba negerbia Įstatymų bei neturi politinės valios, kad pagaliau įsteigtų reikalingą Seniūnijų skaičių ! Be abejo, tam reikalinga rimtų pasitarimų ir, pagaliau, Sprendimo! Galima būtų, kad ir pagal Parapijų teritorijas , ar pagal esančias geografines-administracines gyvenviečių ribas... Pvz.: Tauralaukis su artimiausiomis apylinkėmis, Labrenciškės - Plytinė - Luizės kv. - Mažasis kaimelis, Melnragė - Giruliai - Karklė (jau buvo puiki Seniūnija), Miško kvartalas su Treko apyl.(Panevėžio g. ir iki pat buvusios Fanerinės), įstorinis Naujamiestis iki pat stadiono (Vitė-Bomelsvitė) ir palei Uostą iki Dangės... O gi Senamiestis tai ir merdi, kad nėra Seniūnijos !!! (Čia galėtų Bangų,Tilžės,Pylimo ir t.t) O kur dar visa Pietinė miesto dalis..

tas Šneideratas

tas Šneideratas portretas
visai nieko. Aišku falšyvas kap rupužė išduotu jeigu ka nemirktelėjes:D) bet ši ta padaro. O kas be jo ten eitu?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių