Quantcast

Klaipėdos senamiestyje šeimininkauja audinė

Ankstus darbo dienos rytas pačioje Klaipėdos širdyje – grindiniu darda miesto autobusai, o šalia miestiečių, skubančių į darbą, senamiesčio gatvelėmis šmirinėja audinė. Tokį vaizdą užfiksavęs klaipėdietis Artūras liko itin nustebintas.

Vyras spėjo nufilmuoti nematytą žvėrelį, kuris gatvele šuoliavo lyg savo miško takais.

Gamtininkai, apžiūrėję miestiečio užfiksuotą vaizdo įrašą, stebėjosi, jog, kaip spėjama, kanadinės audinės kituose Europos miestuose praeiviai tikrai neišvystų.

"Toks vaizdelis būdingas tik uostamiesčiui. Sunku pasakyti, ar tai kanadinė audinė, nematyti jos pakaklės, tačiau, manau, jog vis dėlto tai audinė", – žvėrelį bandė identifikuoti Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas.

Pernai dienraščio "Klaipėda" fotografas padarė visą fotosesiją su labai panašiai atrodančia audine, kuri godžiai rijo iš žvejų gautą žuvelę.

Žvėrelis tą kartą užfiksuotas taip pat senamiestyje – Kruizinių laivų terminale.

"Ar tai tas pats individas, sunku pasakyti. Jos gyvena visur. Bėda ta, kad ši kanadinė audinė yra invazinė ir Lietuvoje jau išstūmė europinę audinę, todėl laikoma naikintina rūšimi. Europinių audinių jau net nesu matęs. O šios, kanadinės, prisitaikė ir sugeba išgyventi visur, net ir mieste", – tikino gamtosaugininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
Maniau kad daugiau šeimininkauja BMW, o pasirodo audinė...

Tai

Tai portretas
Gyvatės žuvų neėda.

Ta

Ta portretas
gyvate siandien mano tvenkinyje visa zuvi suede
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių