Quantcast

Klaipėdos senamiestyje – Kaziuko mugė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos krašto Kaziai ir Kazytės kviečia pasitikti pavasarį ir pasilinksminti Kazimierinių šventėje, kuri tradiciškai rengiama 28 kartą.

Šiais metais Kazimierinės uostamiestyje prasidės nemokamu "Klaipėdos" choro, vadovaujamo profesoriaus Kazio Kšano, ir Klaipėdos solistų koncertu, kuris vyks kovo 6 d. 18 val. Žvejų kultūros rūmuose.

Kovo 7–8 d. Kazimierinės tęsis Klaipėdos senamiestyje – Tiltų, Turgaus, Teatro gatvėse ir Teatro aikštėje.

Ir kokia gi Kaziuko mugė be pyragų ir riestainių, be kumpių, dešrų, lašinių, be išradingų puodžių, drožėjų, nėrėjų ir mezgėjų įspūdingų darbų.

Tautodailininkai, amatininkai, liaudies meistrai, ūkininkai, aludariai, kepėjai ir kiti darbštuoliai atvyks ne tik iš visos Lietuvos, bet ir Latvijos bei Lenkijos. Parduodančiųjų ir perkančiųjų derybos, bičiuliai ir šaunių kolektyvų atliekama muzika – tai vis Kaziuko mugės šurmulys.

Šeštadienį ir sekmadienį nuo 11 iki 15 val. Teatro aikštėje gerą nuotaiką skleis, šoks, gros, dainuos ir mugės svečius linksmins Klaipėdos miesto bei krašto atlikėjai.

Šventės atidarymas skelbiamas kovo 7 d. 12 val.

Šeštadienį visus su Kazimierinėmis ir pavasariu sveikins grupė "Pečius griūn" iš Gargždų, linksmos muzikos ansamblis "Padkava" iš Šilalės, liaudiškų šokių ansambliai "Bočiai" ir "Banguolis" iš Palangos, Klaipėdos "Varpo" gimnazijos muzikos ansamblis "Joginta", liaudiškų šokių kolektyvas "Sidabrinė gija" iš Klaipėdos, folkloro ansamblis "Žiogupis" iš Girkalių.

Sekmadienį scena tradiciškai užleidžiama Klaipėdos krašto vaikams ir jaunimui, kurie šventės svečius džiugins instrumentiniais kūriniais, dainomis ir būgnų pasirodymais, o 12 val. bus apdovanoti Klaipėdos miesto švietimo įstaigų piešinių konkurso "Kaziuko svajonė" dalyviai ir nugalėtojai.

Organizatoriai kviečia apkeliauti visą senamiestį, aplankyti kiekvieną prekeivį, pasveikinti su švente ir, žinoma, įsigyti kažką skanaus bei gražaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>earht king

>earht king portretas
tu girtas, apsirūkes ar jau gimei durnas?

earht king

earht king portretas
pabaikime tas nesąmones liksmintis reikia juk šv, kazimieras eina per pasaulio svieta neša pavasari, džiaugtis reikia o ne liuli liuli, nemigdykite dar ne laikas , o juk klaipėda memelio krašto puodžiai iš vakaru lietuvos, ir velikines verbas jau surišo ir kiaušini jau numargino, pavasario gėris keliauja, o ta korana per borta meskime juk ne iš mūsų atėjo, taip kuo jam reikia pas mus ,į sviečius mes nelakstome ir nesivaikome užsienietišku išdaigu, kaip kurios mergytės plonom šiknytėm, trumpo plauko, prisilakstė, ar taip mes dėl tos ylgo plauko panelės turime liudėti ir viska po kojom numesti, tegul dabar tą kur tu ir atgailauja oi kokia yra užsikretusi drausminga ir rupestinga supranta ir gydytoju klauso koki moli, numinkė, o kas jai lieka juk pati kalta kas ja vyjo ten kur velinias vaikus neneša, sedėtu dirbtu, naudinga darbą, mokiesčius mokėtu o tada sakyčiau, iš bėdos susirgo namose bet ne ten kur nereikia, ašaru,, bausti tos gyvius , o neužtarinėti, paleistuviu, išdikusiu, pasižiū

Nueičiau

Nueičiau portretas
jeigu žinočiau kad galima nupirkti bent kažką vertingo. Bet nemanau kad bus. Tikros audėjos, puodžiai, medžio drožėjai, gražių nekičinių paveikslėlių tapytojai, siuvinėtojai ir mezgėjai seniai išnyke ir pasirodo labai retai. Pernai mačiau tik šlamšto krūvas. Taigi - neisiu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių