Quantcast

Dėl naujo grindinio Klaipėdos senamiestyje aukos medžius?

Savivaldybės planuose – atnaujinti Klaipėdos senamiesčio akmeninius grindinius. Plano rengėjai neslepia, kad dėl to gali tekti paaukoti ne vieną medį. Visuomenė savo nuomonę apie grindinio atnaujinimo projektą galės pareikšti vasario pabaigoje viešame svarstyme.

Projektiniai pasiūlymai rengiami Žvejų (čia ketinama įrengti ir keltuvą), Teatro, Sukilėlių, Daržų, Aukštajai, Didžiajai Vandens ir Vežėjų gatvėms.

Klaipėdos senamiesčiui, seniausiai istorinei miesto daliai, būdingas taisyklingas gatvių tinklas, senoji fachverkinės konstrukcijos architektūra ir akmenimis grįstos gatvės.

Grindiniai Klaipėdos senamiesčio gatvėse pastarąjį kartą tvarkyti dar sovietmečiu.

Grindiniai Klaipėdos senamiesčio gatvėse pastarąjį kartą tvarkyti dar sovietmečiu.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis teigė, kad minėtose gatvėse bus perklojami visi grindinio akmenys.

"Dalis tinkamų lygių akmenų bus panaudota perklojant grindinį naujai. Svarbu, kad tai nebūtų rieduliai akmenys, nes dalis gatvių grįsta būtent tokiais akmenimis. Tokiu grindiniu vaikščioti labai nepatogu", – sakė R.Stasiulis.

Projekte pažymėta, kad teritorija bus tvarkoma "vadovaujantis aplinkosauginiais reikalavimais želdinių šalinimui".

Nurodoma, kad rekonstravimo darbų metu numatoma pašalinti keletą medžių, kurie patenka į gatvių raudonąsias linijas ir trukdo statybos darbams.

"Negaliu tiksliai pasakyti, kiek medžių atnaujinant grindinį bus pašalinta. Tačiau tikrai ne visi bus atsodinami, nes gatvėse judėjimas turi būti be kliūčių, kad galėtų važiuoti neįgalieji, mamos su vaikų vežimėliais. Dėl to kai kurie medžiai ir nebus atsodinti", – pabrėžė R.Stasiulis.

Po poros savaičių, vasario 25 d., 17 val. Kultūros fabriko 2A studijoje (Bangų g. 5A) vyks projekto "Senamiesčio grindinio atnaujinimas ir universalaus dizaino pritaikymas" projektinių pasiūlymų svarstymas su visuomene, kur gyventojai galės išreikšti savo pastabas dėl būsimų gatvių atnaujinimo darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taikos 55

Taikos 55 portretas
Salia giruliu,Melnerages miskai.Smiltynes miskuose masiskai auga baravykai.Dar mazai?

Anonimas

Anonimas portretas
Ko cia taip pergyvenat ,del tu medziu? Jura salia ir is juros pastoviai pucia vejas,su svariu oru.Cia Vilniuje,vejo mazai buna.Man labai patiko ,prie vaiku poliklinikos dekoratyviniai medziai.Ant dideliu tik varnoms s--kti,ant galvos.Pjauti senienas be gailescio.Miestas tiesiog pajauneja akyse,namu architektura super grazi.

>RK

>RK portretas
Per kupra seniai begaves?
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių