Quantcast

Klaipėdos senamiesčio verslininkai norėtų aiškumo: dėl gatvių remonto reikėtų išsklaidyti gandus

Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos vardu pirmininkė Aurelija Petkūnienė raštu kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių bei Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetą, prašydama organizuoti rangovų ir kitų atsakingų asmenų susitikimą dėl senamiesčio gatvių remonto eigos – esą trūksta aiškumo.

Reikėtų išsklaidyti gandus

"Susitikimas reikalingas, kad išsklaidytų sklandančią prieštaringą informaciją apie darbų terminus ir kitas remonto aplinkybes bei išplatintų šią informaciją platesniam suinteresuotų verslo subjektų ratui. Įmonės nori įsivertinti verslo aplinką, kad galėtų planuoti savo darbą 2023 metais", – rašoma verslininkų rašte.

Verslininkų įtarimu, pirminių gatvių renovacijos darbų terminų neva nėra laikomasi ir tai esą kelia nerimą.

"Kažkas kažką girdėjo, kažkas kalbėjo su rangovais, kažkas su savivaldybės darbuotojais. Galiausiai realios informacijos neturime, nežinome, kaip iš tikrųjų bus, nes kalbama, kad trūksta statybinių medžiagų, dar kažko. Todėl toks susitikimas yra būtinas, kad viską išgirstume iš pirmų lūpų, nes susidomėjimas yra labai didelis, yra verslininkų, kurie senamiestyje turi ne vieną įmonę", – dienraščiui teigė A.Petkūnienė.

Remontas paveikė verslus?

Senamiesčio gatvių remontai esą stipriai paveikė ten veikiančius verslus.

A.Petkūnienės teigimu, yra įmonių, kurios tuo laikotarpiu visai nedirbo, verslininkai jaudinasi dėl ateities.

"Kai buvo kalbama apie lauko kavinių atidarymą senamiestyje, mums žadėjo, kad gal net rugpjūčio pabaigoje galėsime jas atidaryti, gatvių remontai iki tol bus baigti. Bet patys matote, jau ruduo, o dar niekas nebaigta. Todėl mums ir kilo noras žinoti daugiau, kas bus toliau", – teigė A.Petkūnienė.

Susitikimas yra būtinas, kad viską išgirstume iš pirmų lūpų.

Kiek dėl atnaujinamų senamiesčio gatvių šią vasarą verslininkai negavo pajamų ar patyrė nuostolių, nepaskaičiuota, bet esą jei reikės, tokia informacija bus surinkta.

"Labiausiai nukentėjo Žvejų gatvėje esančios įmonės, o dabar norime žinoti, kaip bus su Teatro gatvės remontu, nes ten irgi yra daug įmonių", – pabrėžė A.Petkūnienė.

Žada baigti anksčiau

Klaipėdos savivaldybės Statybų ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patikino, kad nė viena sutartis su rangovais dar nėra pasibaigusi.

"Tiesiog keletas sutarčių buvo sustabdyta, kad vienu metu visos gatvės nebūtų remontuojamos. Kai viena gatvė buvo tvarkoma, kitos remontas buvo stabdomas. Kai kurių gatvių remontą sustabdėme dėl archeologinių tyrinėjimų, dėl elektros tinklų iškėlimo. Tačiau pagal paslaugų grafikus dar nė viena sutartis nėra vėluojanti, visos baigsis kitais metais", – kalbėjo V.Švedas.

Daržų gatvės remonto pabaiga numatyta kitų metų liepą, nors tikimasi, kad darbai bus pabaigti dar pavasarį.

Didžiosios Vandens gatvės atnaujinimas turi būti baigtas kitų metų birželį, Teatro gatvės – 2023 m. gegužės viduryje.

"Teatro gatvę pradėjome tvarkyti tik spalio pradžioje, nes negalėjome jos uždaryti, kol neatvėrėme Sukilėlių ir Vežėjų gatvių", – teigė V.Švedas, pridūręs, kad puikiai supranta verslininkų nerimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senamiesčio kampuose pastatykit po

senamiesčio kampuose pastatykit po portretas
veikiantį ventiliatorių. Ir gandai išsisklaidys.

Tupikas

Tupikas portretas
Aš palauksiu kol iš atostogu sugriž Amuras su herbu.

Ne autoritetai

Ne autoritetai portretas
Kaip jie gavo patalpas ?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių